Lovitură năucitoare pentru Cozmin Gușă. Celebrul Marius Vizer îl îngroapă definitiv. Acuzații legate de Vladimir Putin

Lovitură năucitoare pentru Cozmin Gușă. Celebrul Marius Vizer îl îngroapă definitiv. Acuzații legate de Vladimir Putin
Cozmin Gușă a fost mult timp un membru important al PSD

Marius Vizer este unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri din România. Acesta este fost practicant de judo și președinte al federației internaționale al acestui sport încă din anul 2007. În general, semnalele pe care acesta le dă au o importanță capitală, iar acum a ținut să se poziționeze împotriva lui Cozmin Gușă, pe care l-a susținut în trecut.

După ce a pierdut supremația la Realitatea Tv, Cozmin Gușă este la un pas să piardă și postul de președinte al Federației Române de Judo (FRJ). Pe 24 februarie va afla dacă George Teşeleanu, oponentul său îi va lua locul. Pe ultima sută de metri, Marius Vizer, președintele onorific al FRJ a dat un interviu în Bihoreanu, în care a transmis un mesaj deosebit de important: „Actualele alegeri trebuie să aducă reformă, unitate și schimbare”.

Acuzații grave la adresa lui Cozmin Gușă

Acesta îl acuză pe Cozmin Gușă de ruperea legăturilor cu forul mondial. „Am văzut realizările enumerate de actualul președinte, din care consider că lipsește una esențială: îndepărtarea de Federația Internațională de Judo”, a punctat Vizer, care solicită „membrilor familiei judoului românesc să fie uniți, solidari și curajoși, să respecte în mod special valorile judoului românesc, pe toți cei care i-au făcut cinste pe plan național și internațional și să îi reactiveze pe toți, ca odinioară, în marea familie a judoului, cu prietenie, respect și înțelepciune„.

George Teșeleanu este deja mare favorit la câștigarea alegerilor, în contextul în care nume mari ca Alina Dumitru, Corina Căprioriu sau Mircea Frățică și-au anunțat deja sprijinul pentru el.

Ruptura dintre Cozmin Gușă și Marius Vizer s-a produs încă din anul 2019, când acesta din urmă chiar i-a adresat o scrisoare deschisă. La acel moment, FRJ era măcinată de scandaluri fără sfârșit legate de modul în care a fost gestionat bugetul instituției și de faptul că sportivii au fost abuzați.

Marius Vizer are o relație apropiată cu Vladimir Putin

„M-am retras la un moment dat din implicarea în judoul românesc din cauza divizării federației în grupări care țintesc mai mult interese izolate sau dezasociate de interesele și binele judoului românesc. În situația dată, nu am dorit să fiu în rol de partizan, ca să adâncesc și mai mult criza”, spunea Marius Vizer, președinte FIJ.

Cozmin Gușă aduce în discuție relație lui Vizer cu Vladimir Putin

Cozmin Gușă nu a rămas dator și a venit și el cu o reacție caracteristică lui, dar care nu a fost deloc convingătoare. Marii sportivi critică aspru modul în care acesta a condus Federația.

„Ca să nu fiu foarte serios, pot să spun că sunt niște copilării neconforme cu relația de prietenie veche pe care o avem, care recunosc că acum a intrat într-un impas. Avem o treabă interpersonală unul cu celălalt, dar care nu implică nici judo, nici Federația Română de Judo, nici Federația Internațională de Judo. Eu cred că el amestecă treburile într-un mod nepermis. Cum să riști soarta unei Federații pentru o ceartă între prieteni, care la un moment dat se va regla?

Ca să glumesc serios, îi dă mâna să facă fel de fel de susțineri sau analize, este candidat unic pentru IJF. Și pot să spun ceva ce nu i-am spus nici lui și nici altora, la momentul alegerii candidaturilor pentru anul acesta, unii m-au rugat să îl contracandidez, dar am refuzat. Nu puteam să fac așa ceva unui român și unui prieten, chiar dacă eram certați. Relații proaste cu IJF-ul ale F.R. Judo? Exclus! Avem relații foarte bune cu IJF și el știe. Eu cu el nu avem acum o relație bună, dar asta este altceva. Și avem relații excepționale cu Uniunea Europeană de Judo, despre care el știe, cu care chiar am început un program de judo în școli.

În concluzie, îl consider victima unei conspirații, pe care am fi pus-o la punct dacă am fi vorbit. Dar el e încăpățânat, eu sunt încăpățânat, asta este viața. De ce zic conspirație? Pentru că adevărații coordonatori ai celor din echipa pe care o susține el nu vânează altceva decât relația lui cu Vladimir Putin. Și o să îmi dea dreptate că s-a înșelat, sper să nu fie prea târziu„,  a declarat Cozmin Gușă, pentru Libertatea.