Pensionarii români primesc vestea mult așteptată. Violeta Alexandru a anunțat ce se va întâmpla cu dosarele de pensii întârziate

15 nov. 2020
Pensionarii români primesc vestea mult așteptată. Violeta Alexandru a anunțat ce se va întâmpla cu dosarele de pensii întârziate

Violeta Alexandru se ține de cuvânt și nu lasă nicio problemă nerezolvată. Ministrul Muncii a anunțat ce se va întâmpla cu dosarele de pensii care întârzie la calcul. Sunt vizați sute de mii de români.

Violeta Alexandru le-a promis pensionarilor că în întreaga sa activitate nu vor mai exista dosare de pensii restante, iar progresele se văd deja de acum.

”Spania- ultimele 2 dosare restante de pensii, iar Italia – ultimele 150 de dosare restante.
Au trecut doar doua săptămâni de la ultimul bilanț și totuși se văd progrese. Sunt case de pensii care au înțeles încă de la început că se poate și au făcut eforturi să recupereze. Încă puțin și ajungem la ZERO restanțe.”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Nu este prima oară când ministrul Muncii face un astfel de anunț. Încă de luna trecută, Violeta Alexandru a anunțat că ministerul pe care îl conduce și casele de pensii din subordine se află ”aproape, foarte aproape de zero restanțe la casele de pensii în emiterea primei decizii de pensionare/a celei rezultate din recalculare”.

”Am plecat de la peste 18.000 restanțe. Am auzit toate explicațiile posibile. Am fost criticată de sindicate pentru că se muncește mult. Au crezut că renunț. Nu am renunțat. La o săptămână de la ultimul meu anunț privind schimbarea directorilor caselor de pensii în care, în pofida insistențelor, rămăseseră restanțe, s-au rezolvat lucrurile. Nu, nu acept nici 2, nici 3 nici 8 restanțe. Niciuna.

Am vrut să le rezolvăm pe toate. Nu se poate să ținem oamenii să aștepte luni de zile un răspuns de la casele de pensii.”, arată Violeta Alexandru într-o postare anterioară pe Facebook.

Lipsa de comunicare, principalul vinovat

De asemenea, ministrul știe și motivul pentru care există astfel de întârzieri în soluționarea pensiilor. Violeta Alexandru susține că lipsa de comunicare dintre Casele de Pensii și solicitanți este principalul vinovat. În ciuda acestui lucru, ea le-a promis pensionarilor că rezultatele așteptate vor veni în curând, iar angajații din sistem care performeză nu trebuie să își facă griji sau să fie speriați de acest lucru.

”Din evaluarea mea, cele mai multe întârzieri în soluționarea pensiilor comunitare se produc din cauza lipsei de comunicare între casele de pensii și solicitant. Se înregistrează cererea de deschidere a dosarului de pensie și se lucrează dosarul după prea mult timp.

Se rezumă totul, în primă instanță, doar la a primi documente, a le da număr de înregistrare și a le îndosaria. Nu se comunică cu pensionarii din momentul în care se depune dosarul.

Vreau o schimbare de atitudine și voi ajunge acolo, cu toată opoziția din sistem. Cei care sunt performanți au văzut că nu au niciun motiv să se teamă. Când văd performanță, le mulțumesc.
Îmi asum că sunt un ministru antipatic pentru cei care nu vor să rezolve lucrurile. Sincer, nici nu îmi propun să fiu simpatică. Vreau rezultate!

Nu putem sta la nesfârșit pe lucruri nerezolvate. Cei care nu mai au restanțe au înțeles că se poate. Sunt sigură că trăiesc o mare satisfacție astăzi. E meritul lor. Pe mine m-au ajutat să arăt că se poate să facem treabă în administrație. Chiar se poate!”, a mai adăugat Alexandru.