Imagini șocante de la Casele de Pensii. Ce a descoperit Violeta Alexandru

12 nov. 2020
Imagini șocante de la Casele de Pensii. Ce a descoperit Violeta Alexandru
Imaginile postate de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, au stârnit un val de nemulțumiri în rândul pensionarilor, dar și a salariaților români. Ce se întâmplă la Casele de Pensii din țară este un haos de nedescris. 
Violeta Alexandru scoate la iveală adevărul din spatele Caselor de Pensii din România. Ministrul Muncii susține că lucrătorii din sistem nu depun absolut niciun efort, ba chiar sunt total nemulțumiți de vizitele surpriză pe care le face pentru a vedea cum merg lucrurile.
De asemenea, ministrul a mai precizat că nu va renunța și va face tot posibilul pentru a rezolva toate neregulile, deoarece lucrurile nu pot rămâne așa. Marea surpriză descoperită de ministru a fost o serie de documente, aruncate și prăfuite, chiar în sediul instituției.
”Preferați să vă spun că lucrurile merg bine în administrație peste tot? Nu merg dacă unii tragem și alții numără zilele până “scapă” de ministrul liberal care le cere efort, seriozitate. Dacă lucrurile erau puse la punct în urmă cu mulți ani, nu ar fi fost cazul să se facă anul acesta un efort mai mare, neplăcut pentru cei care nu sunt obișnuiți, în general, să muncească.
Avem nevoie de manageri în administrație, în pozițiile de conducere. De oameni sub a căror coordonare lucrurile să fie puse la punct.
Cum este posibil să știi că ai un ministru care obișnuiește să vină în teritoriu, în vizite neanunțate, și să continui să lași actele oamenilor pe jos. Când întrebi, răspunsul este: nu ne mai trebuie aceste documente. Nu am avut timp să le verific pe toate dar nu păreau toate documentele “pasive”. Ce o fi așa greu să îți pese, să pui documentele în ordine, să nu le lași căzute pe jos, în praf și mizerie?”, se întreabă Violeta Alexandru.

Grijă, eficiență și curaj

Ministrul Muncii este conștient de munca de care va fi nevoie, însă este optimistă. Ea susține căt tot ce își dorește este să vadă ”grijă, eficiență, curaj”, în rândul personalului din sistem și sa vadă  de asemenea, o schimbare în activitatea pe care aceștia o depun.
”Este mult de muncă. Rezolv un lucru și apar alte zeci. Este mult de muncă, mai ales, cu rezistența oamenilor din sistem la schimbare. O schimbare în bine pentru țara aceasta în care trăiesc și ei. Directorilor caselor de pensii care cred că am ceva cu ei (nu am, vreau să văd grijă, eficiență, curaj să admită că unele lucruri nu merg și să vrea să le schimbe) le spun un lucru: vor fi și ei, la un moment dat, pensionari. Și va fi atât de dureros să își vadă documentele care vorbesc despre toți anii lor de muncă într-o groaznică dezordine.
Covasna. M-a întristat enorm. Sunt luni bune de când trag tare pentru schimbare. Mai aveam câteva restanțe și am vrut să le văd.
Nici nu mă gândesc să nu se poată. Cu orice preț”, mai notează ministrul, pe contul personal de facebook.