Orașul în care medicilor li s-a cerut să lase pacienții să moară. Aici pentru o consultație se așteaptă până la 18 ore

05 ian. 2021
Orașul în care medicilor li s-a cerut să lase pacienții să moară. Aici pentru o consultație se așteaptă până la 18 ore
Sursa foto: Olga Kononenko on Unsplash

Aproape 84 milioane de persoane au fost diagnosticate cu cornonavirus până acum și peste 1.800.000 au murit. Dintre acestea, peste 20 de milioane cazuri au fost confirmate în SUA și în ciuda faptului că acolo s-a început campania de vaccinare, situația rămâne disperată.

Pentru prima dată în istoria modernă a Statelor Unite ale Americii, medicii sunt obligați să lase pacienții să moară și să nu le mai acorde ajutorul necesar, care poate le-ar mai da o șansă la viață. Se întâmplă în Los Angeles, unde sistemul medical a intrat în colaps.

Jurnaliștii de la CNN au dezvăluit că autoritățile sanitare din această renumită metropolă au solicitat ambulanțierilor să nu mai ducă la spital oameni care au făcut infarct, care au fost împușcați sau care sunt victime ale accidentelor rutiere, în cazul în care aceștia nu au putut fi resuscitați la fața locului.

Oamenii pot aștepta până la 18 ore pentru o consultație

Cei care locuiesc în Los Angeles au fost sfătuiți să nu mai apeleze 911 dacă nu au o urgență maximă și asta pentru că sistemul medical nu mai poate face față solicitărilor în această perioadă în care și-a atins capacitatea maximă.

Pacienții care suferă de diverse afecțiuni, dar care nu se află în pericol de moarte așteaptă  în prezent până la 18 ore pentru a putea fi consultați la urgențe.

Spitalele din sudul Californiei sunt pline de bolnavi cu COVID-19 și abia mai reușesc să trateze alte cazuri. De exemplu în districtul Los Angeles sunt internați peste 7.500 de bolnavi cu coronavirus, iar în secțiile de terapie intensivă au mai rămas libere doar 17 paturi.