Propunere dură care poate genera o criză în domeniul medical: Doctorii care refuză vaccinul pentru COVID-19 ar trebui să își piardă licența

Propunere dură care poate genera o criză în domeniul medical: Doctorii care refuză vaccinul pentru COVID-19 ar trebui să își piardă licența
Photo by Bermix Studio on Unsplash

Sistemul medical din România este șubred atât din punct de vedere al infrastructurii cât și a resursei umane. Mulți medici și asistenți au plecat din țară, iar cei care au rămas trebuie să acopere și posturile rămase libere. 

Pe de altă parte, o problemă majoră care pare să se ridice în perioada asta este refuzul personalului medical din România de a se vaccina împotriva COVID-19.

Pentru a contracara această problemă, un renumit medic face o propunere șoc: Doctorii care refuză vaccinul anti-covid-19 ar trebui să își piardă licența.

Vaccin COVID-19: „Există riscul ca el să nu fie eficient”

Propunerea vine tocmai de la Adrian Streinu Cercel, carea declarat la un post de televiziune că vaccinul pentru COVID-19 este foarte bun și nu va avea efecte adverse, problema putând apărea, în schimb, la eficacitatea lui asupra anumitor persoane.

„Sau dacă nu tac din gură, să își asume morții (…) Să vină cineva să spună că nu își dă seama cum e făcut vaccinul? Despre ce vorbim?”, a mai declarat Streinu Cercel, la Antena 3.

Nu este vorba de efecte adverse, acestea sunt evaluate în perioada studiilor. Există riscul doar ca el să nu fie eficient. Efectele secundare sunt minimale. Medicii care se împotrivesc vaccinării ar trebui să își piardă licența”, a declarat Cercel.