Numire surpriză în Guvernul Cîțu! Cine se va ocupa de acum de Turism și promovarea Economiei

24 feb. 2021
Numire surpriză în Guvernul Cîțu! Cine se va ocupa de acum de Turism și promovarea Economiei
Claudiu Năsui și Paul Ene. Foto: Facebook

Guvernul Cîțu și-a intrat în atribuții la sfârșitul anului trecut, dar numirile în funcțiile cheie din ministere continuă. Unul dintre cele mai comentate portofolii este cel al Economiei, administrat de unul din liderii USR, Claudiu Năsui. Acesta s-a aflat în mijlocul unui scandal după ce a dorit să o numească secretar general pe Florina Claudia Prisecaru, acuzată că ar fi colaborat cu securitatea.

După ce subiectul a devenit viral în presă, Claudiu Năsui a renunțat la ideea inițială și și-a cerut scuze pentru situația creată, pentru care a fost aspru criticat și sancționat de electorat.

Claudiu Năsui s-a scuzat pentru intenția de a numi o fostă colaboratoare cu securitate într-o funcție importantă

„Am renunțat la numirea ei în calitate de secretar general tocmai din cauza dosarului CNSAS, dar m-am gândit că un transfer de la un minister la altul nu va fi problematic. Mutarea ei ar fi fost de pe postul pe care îl ocupă acum, pe fix același post la economie. Am renunțat la mutare. Îmi cer scuze pentru toată situația creată”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook la sfârșitul lunii ianuarie.

Acum ministrul Economiei a anunțat o altă numire importantă în instituția pe care o conduce.  Paul Ene este noul secretar de stat care se va ocupă de promovarea turismului și a economiei. Despre acesta se știu foarte puține, dar Claudiu Năsui a ținut să-l prezinte pe scurt cetățenilor, prin intermediul unei postări pe facebook.

Cine este noul secretar de stat din ministerul Economiei

„Paul Ene este secretarul de stat care se va ocupa de scheme de ajutor de stat, turism și promovarea economiei.
Paul a muncit la deblocarea măsurilor de ajutorare a firmelor din cauza crizei CoVid și la repararea schemei pentru Horeca. Chiar azi am fost împreună la STS pentru a discuta despre platforma prin care vor fi solicitate despăgubirile.

Câteva cuvinte despre Paul Ene. Este un profesionist din mediul privat. Are o experiență de peste 10 ani în domeniul IT și în management de proiecte. Precum mulți oameni din echipa USR-PLUS, Paul a intrat în politică pentru a ajuta la schimbarea reală a țării noastre.
Concret, Paul se va ocupa de instrumentele financiare pentru susținerea mediului privat prin fonduri europene.

De asemenea, se va ocupa de susținerea turismului prin împuternicirea mediului privat și local, adică a antreprenorilor care își riscă propriul capital în investiții și a oamenilor cei mai interesați ca această promovare să aibă loc. În final, Paul se va ocupa și de reformarea modului în care se face promovarea economiei în general.

Paul completează echipa de la ministerul economiei alături de Valentina Saygo și Simona Fătu.
Bine ai venit în echipă, Paul!”, a scris Claudiu Năsui pe facebook.