Mii de angajați la stat vor fi dați afară. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui a explicat de ce aceștia trebuie concediați

Mii de angajați la stat vor fi dați afară. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui a explicat de ce aceștia trebuie concediați
Claudiu Năsui a fost ales deputat USR-PLUS și în 2016 și în 2020

Noul ministrul al Economiei, președinte al USR-PLUS București, Claudiu Năsui a început deja să ia măsuri încă din primele zile în care a primit portofoliul. Acesta a fost în cărți chiar și pentru a prelua ministerul Finanțelor, dar în cele din urmă PNL l-a numit pe Alexandru Nazare pentru acest post.

Claudiu Năsui, care are doar 35 de ani, are studii financiare, finalizate la unități prestigioase din afara țării și este descis să reformeze sitemul din temelii. Acesta a anunțat că are de gând să desființeze agențiile de stat întrucât acestea consumă mulți bani fără să facă absolut nimic. Asta înseamnă că mii de angajați vor rămâne fără loc de muncă.

Claudiu Năsui vrea să desființeze agențiile inutile finanțare din bani publici

„Sunt sute de astfel de cazuri, de agenții și de companii care există în România, despre care nu știe nimeni, care sunt pure sinecuri politice și care în general au fost folosite pentru salarizarea activului de partid și alte lucruri asemenea și a da posturi importante unor oameni care au fost influenți dintr-un motiv sau altul politic. Lucrul acesta este inacceptabil și nu se va întâmpla cât sunt eu aici. O să fac public totul și vom face exact ce am promis în campanie și ce am făcut în ultimii patru ani, o transparență totală cu toate aceste lucruri. Un stat sănătos nu are sute de agenții și sute de companii de stat, mai ales care sunt găuri negre și care sunt finanțate perpetuu din banii contribuabililor”, a declarat, într-un interviu la RFI, noul ministru al Economiei, Claudiu Năsui.

Claudiu Năsui în prima zi de mandat de ministru al Economiei

Claudiu Năsui a explicat și ce se va întâmpla cu angajații acestor agenții, care sunt destul de numeroși și care încasează salarii deloc de neglijat. Mulți dintre aceștia au ajuns pe aceste posturi prin concurs sau recomandări ale unor oameni care s-au perindat pe la putere.

Ce se va întâmpla cu angajații din agențiile care vor fi desființate

„Acum depinde ce face compania sau agenția. Dacă sunt oameni care muncesc și care fac lucruri bune, pot să se integreze în alte structuri ale statului, unde e nevoie de ei, că în momentul acesta de exemplu e nevoie de oameni pe scheme de ajutor de stat. Dar să știți că oamenii care sunt acolo pe salariile exorbitante și oamenii care sunt în astfel de sinecuri nu se stresează prea mult cu munca, sunt acolo strict pentru a lua salariul și alt motiv nu pare că au”, a precizat ministrul.

Năsui a ținut să sublinieze că pentru el nu contează culoare politică a unui angajat și nici cine l-a recomandat pentru funcția respectivă, ci competențele. Nu putem evolua, dacă vom funcționa la nesfârșit pe sistemul pile și relații de partid.

A trimis deja corpul de control

„Nu mă interesează, pot fi puși de USR, de PNL, de PSD, corupția și genul acesta de bătaie de joc la adresa banului public, nu mă interesează culoarea din spatele căreia se întâmplă. Bine, USR nu are cum să aibă, că suntem prima oară la guvernare, dar nu voi accepta lucrul acesta de la nici un partid, nu mă interesează de la cine sunt. Toate sursele de corupție și toate lucrurile pe care le voi găsi veți vedea că le voi rezolva și ca urmare a lor, probabil că aceste grupuri, pentru că nu vorbim despre oameni care nu sunt influenți politic, sunt oameni care au și trusturi media în spate, sunt oameni foarte cunoscuți unii dintre ei și niște rețele foarte puternice, veți vedea că voi fi atacat din motivul acesta, dar nu mă interesează, îmi voi face mandatul până la capăt și voi duce la bun sfârșit această misiune”, a insistat ministrul.

Claudiu Năsui a anunțat și că a trimis Corpul de control la Centrul Național De Învățământ Turistic. El condiseră  că este „o companie de stat din subordinea Ministerului Economiei, care nu face nimic pe bani mulți”, motiv pentru care probabil în viitorul foarte apropiat va fi desființată sau reformată.