Nu adăugați acest ingredient în omletă! O face toxică, dar mulți români comit această greșeală! Medicul Valentin Răducă avertizează

Nu adăugați acest ingredient în omletă! O face toxică, dar mulți români comit această greșeală! Medicul Valentin Răducă avertizează
FOTO: Shashi Ch on Unsplash

Omleta este un preparat delicios, pe care fiecare dintre noi îl consumăm destul de des. Fie că o pregătim singuri acasă, fie că o comandăm de la restaurant este foarte important să fim atenție la ce ingrediente folosim, pentru ca mai târziu să nu avem probleme digestive. Sunt foarte mulți care fac combinații nepotrivite cu ouă, iar ulterior se simt rău, fără să știe exact de ce.

Conform a numeroase studii, fiecare persoană mănâncă omletă cel puțin o dată la două săptămâni, în medie desigur. Și cei mai mulți o prepară greșit pentru că într-adevăr folosind numeroase ingrediente este și mult mai delicioasă. Dar nu și sănătoasă.

Apa, smântâna sau laptele sunt trei ingrediente care nu trebuie sub nicio formă adăugate în omletă. Devine apoasă și îi schimbă gustul, în rău de obicei. Cel mai grav este, însă atunci când adăugați brânză.

Cel mai periculos ingredient din omletă

Medicii spun că această combinație, ouă cu brânză amestecate și puse simultan în tigaie, la prăjit sunt o bombă pentru organism și nu doar una calorică. Cei care au probleme digestive trebuie să evite complet omleta cu brânza.

„În omletă trebuie să punem întotdeaună legume, nu brânzeturi pentru a putea evita problemele de sănătate care pot apărea. Carbohidraţii trebuie consumaţi trebuiesc consumaţi singuri la masă, iar cel mai bine să alegem făinoasele şi cerealele integrale şi să excludem fin dietă defintiv pâinea albă şi produsele de patiserie“, a spus medicul nutriționist Valentin Răducu pentru VoxBiz.

Omleta mai poate deveni toxică și atunci când o preparați, o lăsați să se răcească, iar apoi doriți să o mâncați caldă și o reîncălziți. Medicii nutriționiști spun că este greșit. Așa că dacă vi s-a răcit omleta, nu aveți decât să o mâncați așa cum este sau vă faceți alta nouă.  Altfel, în timp veți dezvolta probleme digestive.