Nicușor Dan a dispărut! Ce acuzații grave îi aduce colegul său, Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6

06 ian. 2021
Nicușor Dan a dispărut! Ce acuzații grave îi aduce colegul său, Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6
Nicușor Dan, Primarul Capitalei/ Sursă foto: edupedu.ro

Din toamnă, Nicușor Dan este noul primar general al Capitalei, după ce acesta a reușit să o învingă pe Gabriela Firea. Deși a candidat independent, noul edil s-a bucurat de susținerea PNL și USR-PLUS, fără de care nu ar fi reușit să câștige acest mandat.

Mulți bucureșteni au sperat că odată ce Nicușor Dan, imediat vor primi apă caldă și căldură, o problemă cu care Capitala s-a confruntat în ultimele luni și care a creat valuri de nemulțumire. Doar că acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce era evident, în contextul în care problemele de rețea nu se pot rezolva imediat.

Clotilde Armand, acuzații la adresa lui Nicușor Dan

Totuși începutul de mandat este presărat cu acuzații din partea colegilor săi, primari de sector. Prima care l-a atacat a fost Clotilde Armand, de la Sectorul 1, care a fost nemulțumită de declarațiile lui Nicușor Dan, care a tranmis că aceasta trebuia să onoreze contractul cu firma de salubritate.

Am ascultat declarațiile Primarului General privind situația gunoaielor din Sectorului 1. Acum, nu știu dacă actualul primar cunoaște la fel de bine contractul firmei de salubrizare cu Primăria Sectorului 1… însă apreciez că ne-a oferit o soluție: să plătim facturile emise nelegal de această companie”, transmite Clotilde Armand.

Aceasta i-a transmis public lui Nicușor Dan, că există o decizie a Curții de Conturi potrivit căreia tarifele pentru serviciul de salubrizare au crescut ilegal, iar ea își dorește să respecte legea.

Clotilde Armand și Nicușor Dan au fost foarte buni prieteni în trecut

„Așadar, putem trece peste decizia Curții de Conturi care a decis că tarifele pentru serviciul de salubrizare au crescut ilegal, putem trece peste faptul că nu avem buget votat și alocat pentru facturi și nu putem face rectificarea bugetară din cauza deficitului de 1 miliard de lei, putem trece peste dosarul de la DNA privind creșterea nelegală a tarifelor. Dar putem trece și peste faptul că am început să verificăm facturile emise de firma de salubrizare și am găsit analizând aparatele GPS ale mașinilor că serviciile facturate nu au fost prestate?! Dacă putem face toate acestea atunci îl rog public pe domnul Primar General al Bucureștiului să ne trimită o dispoziție semnată/parafată de dumnealui prin care își asumă achitarea facturilor. Toți experții și tot aparatul Primăriei Sectorului 1 o să fie încântați. Vă promit că vom face tot posibilul și ne vom conforma. Până atunci îl rog să nu mai complice inutil lucrurile”, i-a transmnis Armand.

Vlad Voiculescu și Ciprian Ciucu spun că Nicușor Dan nu le răspunde la telefon

Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătății a renunțat și el la funcția de viceprimar după ce a declarat public că nu poate duce acest mandat la bun sfârșit întrucât Nicușor Dan nu-i răspunde la telefon. Acum aceeași acuzație vine și din partea lui Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Într-un dialog pe Facebook cu un cetățean care-i reproța că nici acum nu are căldură, acesta a arătat cu degetul către primarul Capitalei. „Când va răspunde la telefon voi vorbi cu el. În această perioadă a fost inabordabil”- a scris pe Facebook primarul Sectorului 6.