Cine ar urma să fie noul viceprimar al Bucureștiului, după retragerea lui Vlad Voiculescu. Numele a creat un scandal monstru în alianță

Cine ar urma să fie noul viceprimar al Bucureștiului, după retragerea lui Vlad Voiculescu. Numele a creat un scandal monstru în alianță
Vlad Voiculescu a fost ministru al Sănătății și în Guvernul Cioloș

Vlad Voiculescu nu și-a dorit niciodată să fie viceprimar al Bucureștiului, dar dacă ar fi intrat în cursa pentru fotoliul de primar, așa cum visa, ar fi însemna că Gabriela Firea va câștiga un nou mandat. Neavând de ales și sub presiunea unor scandaluri mediatice intense, în care tatăl său era prezentat ca fost turnător la Securitate, Vlad Voiculescu a acceptat să-l susțină pe Nicușor Dan și să accepte postul de viceprimar.

Din partea PNL, aceeași funcție urma să o primească tânărul Stelian Bujduveanu, care de altfel a și fost votat și numit oficila primar în ședința de astăzi. Cel de-al doilea post de acest tip revenea către USR-PLUS, mai exact lui Vlad Voiculescu, care astăzi a anunțat că se retrage și că locul lui va fi luat de Horia Tomescu, un consilier care a fost abia pe poziția 17 pe listele alianței.

Pe cine dorea USR pentru postul de viceprimar

Decizia aceasta i-a nemuțumit teribil pe cei din USR, care au creat un scandal imens, susțin surse voceabanilor.ro. Aceștia o doreau pe această poziție pe Ana Ciceală, care este un nume mult mai sonor și singurul ei defect era că nu făcea partea din PLUS, iar postul de drept revenea formațiunii lui Dacian Cioloș.

Horia Tomescu este noul viceprimar al Capitalei din partea USR-PLUS

Cu toată opoziția celor din USR, Horia Tomescu a primit în cele din urmă 32 de voturi favorabile și este de astăzi noul viceprimar al Capitalei alături de Stelian Bujduveanu.

Vlad Voiculescu urmează să devină ministru

Vlad Voiculescu ar urma să primească portofoliul de la Ministerul Sănătății. Reamintim că acesta a mai fost ministru în Guvernul Cioloș, iar de numele lui se leagă multe conflicte care au izbucnit în lumea medicală. Dorit cu ardoare de unii în această funcție, blamat de alții în special din cauza rudeniei cu Nic Voiculescu, o persoană extrem de influentă în industria pharma, Vlad Voiculescu a promis de fiecare dată reforme care să aducă România la nivelul altor țări occidentare din punct de vedere al sistemului sanitar.

Sunt de notorietate scandalurile pe care le-a avut cu chirurgul Narcis Copcă, managerul de la Sfânta Maria, legat de transplantul pulmonar și cu Monica Pop, director al Spitalului de Oftalmologie.