Motivul pentru care Emmanuel Macron, președintele Franței vrea să se vaccineze cu serul de la AstraZeneca

27 feb. 2021
Motivul pentru care Emmanuel Macron, președintele Franței vrea să se vaccineze cu serul de la AstraZeneca
Emmanuel Macron, președintele Franței. FOTO: The Connexion

Nemții refuză în masă vaccinul produs de AstraZeneca și același scenariu se repetă și în alte state europene. Acest lucru vine ca urmare a campaniei mass media, în care autoritățile au transmis că nu vor vaccina populație de peste 55 de ani sau de peste 66 de ani cu acest vaccin întrucât nu există suficiente date care să arate că aceștia vor fi în siguranță.

În acest context, președintele Franței, Emmanuel Macron, care a fost infectat cu coronavirus în trecut, a transmis joi că dorește să se vaccineze cu serul AstraZeneca atunci când îi va veni rândul la imunizare, pe baza regulilor campaniei din Franța, potrivit Reuters.

Franța se mișcă foarte lent cu vaccinarea populației

„În lumina ultimelor studii științifice, eficacitatea vaccinului AstraZeneca a fost dovedită. Rândul meu va veni (n. red. – la vaccinare), dar mai este timp. Dacă vaccinul AstraZeneca îmi va fi oferit, bineînțeles că mă voi vaccina cu el”, a spus președintele francez.

Emmanuel Macron încearcă să accelereze campania de vaccinare, mai ales că țara sa se află mult în urma Regatului Unit. Acesta a fost extrem de critic în trecut față de AstraZeneca, atunci când a existat scandalul privind numărul de doze livrate în Europa.

Macron a fost foarte critic cu AstraZeneca inițial

El a subliniat și că renumita companie a eșuat în a își respecta angajamentele de livrare către Uniunea Europeană – „Le-am spus că nu sunt serioși cu privire la angajamentele pe care și le-au luat pentru că nu le-au respectat. Punem presiune pe ei să recupereze timpul pierdut în așa fel încât să avem un calendar precis”.

După Ursula von der Leyen, Emmanuel Macron sprijină vaccinul AstraZeneca. Șefa Comisiei Europene a transmis că ar face vaccinul AstraZeneca fără să se gândească de două ori.