Monica Anisie nu va mai fi ministru al Educației! În schimb a primit o nouă funcție importantă: de ce se va ocupa de acum

22 dec. 2020
Monica Anisie nu va mai fi ministru al Educației! În schimb a primit o nouă funcție importantă: de ce se va ocupa de acum
Monica Anisie, ministru al Învățământului în Guvernul Orban

Monica Anisie a fost unul dintre cei mai controversați miniștri din Guvernul Orban. Cu toate acestea a rezistat eroic în funcție, ba mai mult a și primit încrederea partidului care a așezat-o pe loc fruntaș pe listele de la alegerile parlamentare din acest an.

PNL a obținut un rezultat slab, însă pe 6 decembrie, așa că era evident că se vor pierde multe portofolii în fața partenerilor din coaliție. USR-PLUS și UDMR au obținut ministere grele, care au crezut mari nemulțumiri printre liderii liberali, în special printre cei din Ardeal, care acum se luptă să primească pentru oamenii lor funcții importante în noul Guvern Cîțu.

Cine va fi noul ministru al Educației

Monica Anisie nu va mai fi ministru al Educației, acest lucru este cert. Conform surselor voceabanilor.ro, Sorin Cîmpeanu este favorit să o înlocuiască, deși a fost vehiculat și numele Ralucăi Turcan, care ar putea primi totuși în cele din urmă portofoliul Muncii, deținut acum de Violeta Alexandru.

Chiar dacă Monica Anisie nu a adus puncte bonus partidului, ea a primit o nouă funcție importantă, de data aceasta în Parlament. A fost aleasă senator și a devenit acum președintă a Comisiei pentru Învățământ, Tineret și Sport.

Raluca Turcan, Ludovic Orban și Monica Anisie

„Mulțumesc colegilor senatori pentru că m-au ales astăzi în onoranta funcție de președinte al Comisiei pentru învăţământ, tineret şi sport din Senatul României! Continui, astfel, să promovez #RomâniaEducată, o soluție reală pentru #dezvoltareaRomâniei. #Educația trebuie să fie o #prioritate națională!”, a scris Anisie pe pagina sa de Facebook.

CTP a criticat-o aspru pe Monica Anisie

Monica Anisie a fost ministru al Educației începând cu 4 noiembrie 2019 și va fi înlocuită la sfârșitul acestei luni.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu spunea că Monica Anisie va rămâne la ministerul Educației, dar că ar fi foarte bine să dispară. Acum dorința lui este aproape împlinită.

Ce nu e bine este că Educația rămâne la liberali și acolo cred că doamna Anisie va rămâne pe poziție. Pentru că, dacă a ținut-o atâta vreme dl Orban, în ciuda faptului că e, probabil, ministrul cel mai detestat din fostul Guvern Orban, probabil o va ține și în continuare. Dacă a putut să piardă voturi dl Orban – cu siguranță a pierdut PNL-ul din pricina dnei Anisie -, atunci o va ține acum, când nu mai sunt alegeri”, a spus CTP, care a adăugat și că:

Bineînțeles că ar fi un lucru bun – așa cum spuneam în urmă cu câteva săptămâni, ca dna Anisie să dispară de la Educație”.