Ce studii are, de fapt Cristian Tudor Popescu și cum a ajuns jurnalist. Drama imensă pe care a trăit-o în copilărie

21 dec. 2020
Ce studii are, de fapt Cristian Tudor Popescu și cum a ajuns jurnalist. Drama imensă pe care a trăit-o în copilărie
Cristian Tudor Popescu este unul dintre cei mai apreciați jurnaliști din România

Cristian Tudor Popescu este unul dintre cei mai apreciați jurnaliști din România la momentul actual. Puțini știu însă ce studii are CTP și cum de a ajuns tocmai în acest domeniu. La bază, acesta nu este jurnalist, ba din contră, are studii total opuse.

Cristian Tudor Popescu s-a născut pe 1 octombrie 1956 și a fost crescut doar de mama și de bunica sa, părinții lui divorțând chiar îniante ca gazetarul să vină pe lume. Deci, se poate spune că CTP a avut o copilărie destul de grea, având în vedere că nu a putut beneficia de niciun sfat din partea tatălui său. Mulți au considerat acest lucru o adevărată dramă, dar el nu s-a plâns niciodată.

Ce studii are CTP

Deși la momentul actual este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai de renume jurnaliști din întreaga țară, CTP are la bază cu totul și cu totul alte studii. El a absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București, obținând diploma de inginer.

De asemenea, un alt detaliu neștiut despre CTP, este chiar numele său. Puțini știu că numele real al gazetarului este Cristian Popescu. Numele de Tudor este prenumele tatălui său, pe care l-a căpătat în urma unei înțegeri cu poetul Cristian Popescu care presupunea ca primul dintre cei doi care va publica un text să își păstreze numele, iar celălalt să facă o schimbare care să îi deosebească.

Viața sa de familie a fost de asemenea, destul de controversată. Gazetarul a divorțat de patru ori și în prezent are doi băieți din căsniciile eșuate. Dacă fiul cel mare are o carieră de succes și deține propria firmă, de cealaltă parte, fiul cel mic a trecut bacalaureatul după a treia încercare.

De amintit este faptul că în urmă cu doi ani, CTP a fost surprins în compania iubitei sale, mult mai tânără decât el, însă până în prezent nu se știe dacă cei doi mai formează sau nu un cuplu.

Cristian Tudor Popescu este și jurnalist Digi24

Cum și-a început cariera

Cristian Tudor Popescu și-a început cariera de jurnalist în anul 1991, atunci când s-a angajat la cotidianul Adevărul, în funcția de redactor șef adjunct, funcție pe care a deținut-o în perioada 1991-1996. N-a durat mult, iar din 1996 până în anul 2005, CTP a devenit redactor șef al publicației. De asemenea, simultan, el a coordonat și Adevărul literar și artistic între anii 1996-2000.

În anul 2004, însă, CTP a făcut o schimbare majoră. Împreună cu alți 81 de jurnaliști, gazetarul a demisionat de la Adevărul, iar împreună cu Mircea Dinescu au format ziarul Gândul, care ulterior a ajuns la Adrian Sârbu, iar mai apoi la Radu Budeanu.

Un alt lucru important de știut despre cariera lui CTP, este că în anul 2003, gazetarul a fost ales președinte al Clubului Român de Presă însă nici acest lucru nu a durat prea mult. În 2006, acesta renunță la funcție pe motivul ”mercenarilor din presă româneasca”.

În februarie 2007, însă, jurnalistul s-a răzgând și a candidat din nou la aceași funcție pentru încă un an, fiind votat cu 113 voturi pentru, 16 împotrivă şi 8 abţineri.