EXCLUSIV! Este scandal imens în PNL! Ludovic Orban, acuzat de trădare! Ce îi pregătesc liderii din Ardeal

EXCLUSIV! Este scandal imens în PNL! Ludovic Orban, acuzat de trădare! Ce îi pregătesc liderii din Ardeal
Ludovic Orban este acuzat de trădare de propriul partid

După mai multe zile de negocieri și scandaluri în coaliția formată din PNL, USR-PLUS și UDMR, fostul premier Ludovic Orban a anunțat că partidele au ajuns în sfârșit la un acord. Liberalii vor avea premierul, iar acesta va fi Florin Cîțu și președintele Camerei Deputaților. Însă pentru funcția mult râvnită de Orban, acesta a renunțat la foarte multe.

Iar de aici, doar un pas până la izbucnirea unui scandal imens în PNL. Ministerul Dezvoltării, ministerul Justiției, ministerul Fondurilor Europene, ministerul Transporturilor și șefia cancelarului președintelui au fost cedate către UDMR și USR-PLUS, iar acest lucru i-a nemulțumit foarte tare pe liderii din teritoriu.

Ludovic Orban ar putea fi înlocuit de la președinția Camerei Deputaților

Cei mai vehemenți au fost Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și Emil Boc, primarul Clujului, susțin surse politice pentru VoceaBanilor.ro. Aceștia i-ar fi reproșat lui Ludovic Orban că a cedat totul la negocierile cu USR-PLUS doar pentru a primi el funcția de președinte al Camerei Deputaților, ceea ce este inacceptabil.

Aceleași surse au devăzluit pentru VoceaBanilor.ro că mai multe filiale din Ardeal vor să se răzbune pe Orban și să ceară înlocuirea acestuia de la șefia Camerei Deputaților. Mai mult decât atât, liderii din provincie sunt indignați de faptul că fostul premier insistă ca Ionel Dancă, absolvenit al Facultății de Filosofie, purtător de cuvânt al Guvernului și un om foarte apropiat de Orban să preia portofoliul de la Finanțe în contextul în care expertiza acestuia pe domeniu este zero.

Liderii din Ardel sunt nemulțumiți de negicierile conduse de Ludovic Orban

Ludovic Orban evită convocarea BPN de teamă să nu i se ceară demisia

În mod normal, toate propunerile de miniștri PNL ar trebuie validate în BPN, însă Ludovic Orban evită să convoace marea ședință, tocmai pentru că îi este teamă de reproșurile care vor veni și așteaptă să se mai calmeze spiritele în partid și să adune noi aliați în jurul său.

Faptul că ministerul Dezvoltării a ajuns la UDMR i-a iritat foarte mult pe toți primarii importanți, întrucât aici se află cei mai mulți bani care merg către administrațiile locale, iar acum toți se tem că vor avea probleme.

Cedarea șefiei cancelariei prim-ministrului  cătreUSR-PLUS a fost de asemenea motiv de scandal și toți liberalii au fost șocați când au aflat de această decizie. Ludovic Orban este acuzat de trădare în propriul partid, iar zilele care urmează vor fi unul foarte tensionat pentru liderul PNL.