Microsoft, marele câștigător la gala ABSL. Asociația Business Services România marchează zece ani pe piața din România

09 iun. 2022
Microsoft, marele câștigător la gala ABSL. Asociația Business Services România marchează zece ani pe piața din România

ABSL (Asociația Business Services România) a marcat prezența de 10 ani pe piața din România printr-un eveniment la care au participat peste 200 de membri. De asemenea, în cadrul Galei aflată la cea de-a VII-a ediție, ABSL a premiat și cele mai creative proiecte.

Industria serviciilor pentru afaceri a cunoscut o dezvoltare continuă. Dacă în 2008, industria serviciilor pentru afaceri a contribuit cu 1,8% la realizarea PIB-ului, în 2021 contribuția a fost de 5,4%, situându-se în top 4 industrii după contribuția la PIB. Contribuția la realizarea PIB-ului este cea mai mare, comparativ cu alte țări din UE în care industria este dezvoltată.

Veniturile generate anul trecut au fost de 9 miliarde de euro, aproximativ 180.000 de angajați lucrând în aceste companii.

“2022 este un an de reașezare, de reorganizare a vieții, atât pentru oameni cât si pentru corporații. Cele două crize succesive (n.r. pandemia și războiul din Ucraina) ne-au afectat semnificativ viața personală și profesională, iar circuitele economice globale și echilibrul geo-politic au fost de asemenea serios perturbate. Industria noastră continuă trendul ascendent. Aproximativ 70% dintre companiile membre ABSL au raportat că productivitatea angajaților este mai mare acum, comparativ cu 2020, în timp ce 25% au raportat o productivitate similară cu cea dinaintea pandemiei. Companiile premiate în cadrul Galei demonstrează performanță, într-un context economic dificil, aflat în continuă schimbare”, spune Cătălin Iorgulescu, Vice Președinte ABSL.

Categoria “Business Leaders in Business Excellence”, ce premiază rezultatele obținute și profitabilitatea, este câștigată de Microsoft Romania. Proiectul companiei a vizat lansarea în 2019 a unui „hub” de Account Manager dedicat clienților mici și medii din EMEA. Astăzi echipa din România are 200 de persoane, în timp ce alte două centre au fost deschise în Iordania și Portugalia, după modelul celui de aici.  Pe locul 2 s-au clasat Hewlett Packard Enterprise și Colt Technology Services, iar locul trei a fost câștigat de British American Shared Services.

Categoria „Business Leaders in Business Innovation” premiază creativitatea, cea mai importantă caracteristică a industriei serviciilor pentru afaceri, fapt demonstrat de cele trei companii câștigătoare, adică HP INC Romania, Wipro technologies și Genpact.

1CPQ, dezvoltat de HP INC România, este un proiect de transformare digitală care dezvoltă o platformă integrată de cotații pentru a ajuta echipele de vânzări și partenerii HP să creeze mai rapid cotații, în multe cazuri, în câteva minute în loc de ore sau chiar zile.

Categoria „Business Leaders in Customer Experience” premiază cele mai bune soluții găsite de companii pentru îmbunătățirea serviciilor și a relației cu clienții.

Proiectul „Game Changers” de la Webhelp a demonstrat că imposibilul poate deveni posibil. Compania a recrutat și integrat într-un mediu de lucru de acasă 81 de persoane în aproximativ 4 săptămâni, menținând în același timp același nivel de experiență pentru un lider mondial în industria comerțului digital.

Locurile 2 și 3 au fost câștigate de Wipro Technologies Romania și Valoris Center.

Microsoft Romania a câștigat și premiul categoriei „Business Leader in Talent Development & Education”, pentru implicarea in programul Innovation Lab dedicat start-upurilor din tehnologie, dezvoltate de studenți. Locul 2 a fost câștigat de Veeam Software, iar locul 3 de Wipro Technologies România și HP INC România.

Câștigătorii categoriei CSR au fost Societe Generale Global Solution Centre, urmat de Vodafone Romania Technologies și Microsoft Romania.

La categoria „Business Leader in Vibrant Work Environment”, s-au remarcat Teleperformance Romania, urmată de Microsoft Romania și Majorel. Sondajul „Emoji și Sentiment” dezvoltat pentru intranetul companiei arată satisfacția la muncă, în timp real, a fiecărui angajat.

Alexandra Toma, Ranstad Romania,  a câștigat la categoria „Collegue of the year”. Această categorie îi premiază pe acei oameni care se disting prin atitudinea și energia pe care o aduc in echipă, care se oferă voluntari, sunt mentori și au valori personale puternice.

Juriul acestei gale este format din reprezentanți ai industriei și mediului de afaceri:

  • Andreia Stanciu: Head of ACCA – South-Eastern Europe
  • Aurelia Luca: Executive Vice President Operations Hungary and Romania, Skanska Property Romania
  • Bogdana Buhos: Director, PwC
  • Cătălin Micu: Partner, ZRVP
  • Cosmin Patlageanu: CMO, Yarooms International
  • Elena Ardelean: Dealer Business Manager Central Europe, Steelcase Inc.
  • Georgiana Andrei: Corporate Sales Director, Regina Maria The Health Network
  • Mădălina Vilau: Managing Director, Marketing Insiders
  • Maria Florea: Key Client Director, JLL Romania
  • Mihaela Perianu: Managing Partner, Dale Carnegie Romania
  • Mihaela Udriște: Regional Director, COS

Sponsorii evenimentului au fost Genpact, Michelin, SCC, Societe Generale Global Solution Centre, Valoris și Bookster (partener pentru lectură).

Ce este ABSL

Asociaţia Business Service Leaders în România (ABSL) este cea mai importantă organizație care reprezintă sectorul de business services, adunând în componența sa peste 70 de companii care își desfășoară activitatea în domenii precum Shared Services Center (SSC), Business Process Outsourcing (BPO), Information Technology Outsourcing (ITO), Research and Development (R&D).

Rolul ABSL România este de a susține expansiunea sectorului de Business Service și transformarea acestuia într-un vector important al creșterii economice a României. Asociația își atinge obiectivele prin facilitarea colaborării în cadrul sectorului, realizarea de studii, promovarea sectorului dar și a oportunităților pe care România le oferă și conlucrarea cu autoritățile în vederea dezvoltării industriei.

Activitatea ABSL este structurată pe mai multe puncte cheie – organizarea de evenimente de schimb de bune practici și networking (de relaționare), realizarea de studii și ghiduri, promovarea României în relația cu investitorii, organizarea de proiecte educaționale, relații guvernamentale.

Din  ABSL  România  fac  parte atât companii autohtone, cât și multinaționale de profil, lideri regionali și globali precum: ACCA, Accenture Services, AECOM, Allianz Worldwide Partners, Amazon Development Center (România), APT Prohuman, Bosch Service Solutions, Be Think Solve Execute, British American Tobacco, Brightway, Carestream Dental, Cegeka Romania, Central Europe Technologies, Conduent, Connect44,  Colt Technology Services, CWS Business Global Services, DB Schenker, DB Global Technologies, Deloitte Audit, Deutsche Telekom Services Europe, DXC Technology, Ernst & Young, Eucom Business Language, Euromaster Tyres & Services, EXL Service, Garrett Motion, GEP, Genpact, Global Remote Services, Gi Group, Goodyear Dunlop Tires Operations Romania, Hewlett Packard Enterprise, HP Inc. Romania, Kellogg’s Global Business Services, KMG Rompetrol, Lion’s Head Management Romania, InterGlobe Technologies, iSS Romania, Lovering&Partners, Luxoft Professional Romania, Linde Global Services, Majorel, MassMutual Romania, Microfocus, Microsoft Romania, Michelin Business Services, Molson Coors, Mood Media, Office Depot Service Center, OMV Petrom Global Solutions, Optima Solutions Services, PwC Romania, Procter&Gamble Marketing Romania, PTC Romania, Randstad, Renault Business Services, Rinf Tech, SCC Services Romania, Selir, Sia Group, Societe Generale Global Solution Centre, Stefanini Romania, Suvoda Software, Sykes, Talent Collection, TDCX Romania, Teleperformance, TELUS International, Temps HR, Total Energies, TotalSoft, UniCredit Services, Valoris Center, Veeam Software, Vertiv Romania, Vodafone Shared Services Romania, Webhelp, Wipro Technologies și WNS Global Services Romania.

De asemenea, COS, Dale Carnegie, JLL, PwC, Regina Maria, SKANSKA, Steelcase și Zamfirescu Racoți Vasile & Partners susțin ABSL în calitate de parteneri strategic ai asociației.