Masca de protecție trebuie purtată și în acest spațiu. Regula OMS care dă totul peste cap

17 dec. 2020
Masca de protecție trebuie purtată și în acest spațiu. Regula OMS care dă totul peste cap
corona - covid-19 concept picture with a man wearing face masks

Masca de protecție a devenit obligatorie în toate spațiile închise și deschise, însă acesta a fost doar începutul. Conform ultimei recomandări transmise de OMS, masca de protecție trebuie purtată și în casă, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Specialiștii din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății le recomandă tuturor europenilor să nu renunțe la masca de protecție nici în casă, în timpul reunilor în familie de Crăciun, dar și în noapte dintre ani.

Recomandarea vine în contextul în care, începutul anului 2021 vine la pachet cu ”un risc mai mare” de intensificare a pandemiei, scrie AFP.

Având în vedere evoluţia pandemiei covid-19 în Europa, ”există un risc mare al unei noi intensificări în primele săptămâni şi luni ale lui 2021”, avertizează într-un comunicat filiala europeană a OMS.

În același timp, OMS Europa îndeamnă la ”purtarea măştii de protecţie şi la distanţare socială” în timpul sărbătorilor de la sfârşitul anului, chiar dacă acest lucru este destul de incomod. Siguranța rămâne pe primul loc, iar acest lucru poate fi menținut doar cu respectarea regulilor.

Regulile OMS pentru adunările din interior

”Poate părea incomod să se poarte o mască şi să se practice distanţarea fizică în prezenţa unor prieteni şi membri ai familiei, însă acest lucru contribuie în mare parte la garantarea faptului că toată lumea rămâne în siguranţă şi sănătoasă”, mai menționează organizaţia.

Specialiștii de la OMS au explicat și ce trebuie făcut în cazul în care adunările de familie au loc în interior. Potrivit acestora, este importantă o limitare a numărului invitaţilor şi de o ventilare bună, în vederea limitării riscurilor, sfătuieşte organizaţia.