Marea problemă a vaccinului anti-covid. Bill Gates trage semnalul de alarmă

08 dec. 2020
Marea problemă a vaccinului anti-covid. Bill Gates trage semnalul de alarmă

Vaccinul în care întreaga omenire își pune încrederea ar putea să nu fie împărțit în mod egal, avertizează miliardarul Bill Gates. Acesta a vorbit despre modul în care se va face vaccinarea, dar și despre disponibilitatea vaccinului mutlt așteptat.

Fondatorul Microsoft, Bill Gates susține că întreg globul ar putea avea până la șase vaccinuri anti-covid până în primăvara anului următor. Precizările vine în contextul în care s-au făcut progrese mari în ultimele săptămâni, în tot mai multe laboratoare.

”Estimez că vom avea aproximativ şase vaccinuri aprobate în primul trimestru”, a declarat Bill Gates, în cadrul Singapore FinTech Festival, citat de CNBC.

De asemenea, miliardarul a ținut să îi felicite pe toți reglementatorii din ţările dezvoltate pentru că au făcut progrese rapide în contextul aprobării vaccinului. Un lucru important de menționat este faptul că fondatorul Microsoft es interesat de aspectul vaccinului, întrucât fundaţia Bill & Melinda Gates s-a implicat în mai multe proiecte globale din sfera sănătăţii, inclusiv vaccinarea unor populaţii din ţări foarte sărace.

”Reglementatorii din Vest fac o treabă foarte bună. Au desfăşurat într-un mod foarte profesionist acest proces în trei faze, au urmărit efectele secundate şi au urmărit eficienţa”,  a spus Bill Gates.

Marea problemă a vaccinului anti-covid

Totuși, acesta a tras și un semnal de alarmă legat de problemele care ar putea apărea odată cu distribuirea vaccinului. Miliardarul susține că vaccinurile trebuie distribuite în mod corect, pentru a ajunge și în țările mai puțin dezvoltate.

”Trebuie să ne asigurăm că realizăm distribuţia într-un mod echitabil şi că nu va hotărî averea unui om dacă se va vaccina primul sau nu”, a mai menționat el.

Pe lângă vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech, Bill Gates a mai estimat că vaccinurile dezvoltate de Moderna, AstraZeneca, Jhonson & Jhonson şi Novavax ar putea primi autorizaţie în următoarele luni.