Marea greșeală făcută în România. Streinu Cercel spune metoda sigură pentru a scăpa de pandemie

Marea greșeală făcută în România. Streinu Cercel spune metoda sigură pentru a scăpa de pandemie
Adrian Streinu Cercel a fost managerul Institutului Matei Balș timp de 19 ani

România se află într-un impas de câteva luni de zile. Odată ce capacitatea de testare a crescut în țara noastră, același lucru s-a întâmplat și cu numărul îmbolnăvirilor, care în unele zile trece de 10.000, alteori scade sub 9.000. Medicul Streinu Cercel susține că există o metodă sigură care ne-ar putea ajuta să scăpăm de întreaga pandemie.

Directorul institutului „Matei Balş”, din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, a explicat strategia prin care pandemia ar putea lua sfârșit cu totul în România, în doar două săptămâni. De asemenea, profesorul a mai vorbit și despre ultimele speculații privind posibilul vaccin anti-covid, care, în opinia sa, nu fac altceva decât să agraveze situația.

„Este o greșeală enormă ca în contextul în care toată lumea se chinuie să găsească un vaccin să vii și să ridici probleme și dubii cu privire la acesta. Trebuie să citești cam cum sunt făcute aceste vaccinuri pentru că tehnologia pe care o utilizăm este absolut revoluționară.

Dacă noi nu înțelegem că suntem în pandemie, dacă nu înțelegem că pe teritoriul României este o epidemie, dacă nu înțelegem că pe teritoriul României se moare din cauza acestui virus, înseamnă că avem o problemă conceptuală majoră”, a spus Streinu Cercel, la Antena 3.

Strategia care ar putea pune stop pandemiei

El a mai menționat că primul pas pentru a pune capăt pandemiei este testarea în masă, lucru care nu se întâmplă în prezent în România. Streinu cercel consideră că testarea are rezultete ”minunate” și este nevoie de acest lucru pentru a ține sub control totul.

De asemenea, profesorul susține că o altă strategie prin care pandemia ar putea fi oprită este folosirea anticorpilor monoclonali. El a explicat și modul în care aceștia pot salva vieți.

”Prima intervenție în epidemie este să testăm. Nu facem acest lucru. Nu înțeleg de ce nu facem acest lucru, de ce nu testăm în stradă. Alții au făcut-o! Și cu rezultate minunate.

A doua intervenție este folosirea anticorpilor monoclonali, care să oprească pandemia. Noi dacă am împrăștia acești anticorpi monoclonali în 70% din populație în două săptămâni de zile nu am mai vorbi de incindența SARS-CoV 2 în circulație în România. Și a treia intervenție este vaccinarea”, a mai explicat Adrian Streinu Cercel.