Marea greșeală făcută de Guvern. Nimic nu se va schimba în următorii patru ani

Marea greșeală făcută de Guvern. Nimic nu se va schimba în următorii patru ani

Cristian Tudor Popescu a prezentat marea greșeală făcută de Guvern. El a explicat motivul principal pentru care PNL-ul a reușit un scor extrem de slab spre deosebire de așteptările pe care le avea.

Gazetarul CTP consideră că există un motiv foarte simplu pentru care liberalii nu au reușit să iasă învingători la alegerile parlamentare. Este vorba depre  prestaţia unor miniştri ai guvernului Orban.

Cu alte cuvinte, gazetarul este de părere că dacă persoanele incompetente din Guvern nu au fost schimbate în perioada în care cabinetul era format de un singur partid, în următoarea perioadă vor fi schimbaţi cu atât mai greu.

”Ştiţi care mi se pare problema cea mai gravă? Vreme de un an de zile nu a fost clintit niciun ministru din Guvernul PNL. Şi erau… erau miniştri care nu mai aveau ce căuta acolo. N-a fost clintit nimeni. Cuvântul de ordine a fost „nu lăsăm nicio breşă”, „nu facem nicio fisură, că nu se ştie ce se întâmplă, se bucură duşmanul”.

Prin urmare, „nu schimbăm pe nimeni”. Nu schimbăm pe Anisie, care are o contribuţie însemnată la pierderea de procente ale PNL-ului, n-am nicio îndoială în direcţia asta. Este unul dintre cele mai detestate personaje la nivelul întregii ţări, deci nu are nicio susţinere. Nu vorbesc la PSD, nu are nici pe partea dreaptă, în rândul electoratului activ. PNL ar trebui să aibă acolo un om corespunzător acestui gen de electorat, nu pe această doamnă „Moluscă”, a spus CTP, la Digi24.

Nu a făcut absolut nimic

Un alt aspect scos la lumină de CTP a fost activitatea ministrului Predoiu, care pur și simplu ”nu a făcut nimic”. Acesta nu a schimbat nici modul de numire al procurorilor, lucru care îl face să devină un om ”care dorește să-și conserve poziția”.

De asemenea, gazetarul a mai menționat și alte nume de miniștri care nu își doresc absolut nicio schimbare și nu au mișcat niciun deget într-un an de zile.

”Apoi, domnul Predoiu, care nici pe departe nu a făcut ceea ce se aştepta de la el în poziţia de ministru al Justiţiei. Ministru al Justiţiei, adică acel punct dureros, punct-cheie, sensibil, din perioada Dragnea, şi unde trebuiau făcute nişte lucruri. Cum ar fi desfiinţarea SIIJ. Nu, nu a făcut nimic. N-a schimbat nici modul de numire a procurorilor-şefi, l-a păstrat pe ăla a lui Tudorel Toader. Deci, clar, un om care doreşte să-şi conserve poziţia acolo. Nu-l interesează să reformeze lucrurile în Justiţie, nu-l interesează să repare rănile produse de PSD.

Pe el îl interesează să-şi conserve scaunul. Nu mai vorbesc de acel Ion Ştefan „Grindă”, pe la Dezvoltare… Mai sunt şi alţii. Niciunul dintre aceştia nu a fost mişcat într-un an de zile în care PNL a avut guvern monocolor”, a mai spus el.

Ce ar putea face noul Guvern

Nici noul Guvern nu ar putea fi o reușită pentru România. CTP consideră că există o dificultate imensă în găsirea unui echilibru între cele trei partide, PNL, USR- PLUS ȘI UDMR. Cu alte cuvinte, gazetarul nu își închipuie cum un premier de la PNL ar putea da afară un ministru de la USR, sau viceversa.

”Acum, guvernul va fi tricolor, cu USR-PLUS şi UDMR. Cum se vor produce oare remanierile într-un astfel de guvern, dacă Guvernul Orban n-a fost în stare să-şi recunoască găurile, bulele de neant din structura guvernului şi să le înlăture într-un an de zile?

Cum o să dea Cîţu afară, de pildă, pe un ministru incompetent de la USR? Cum o să facă asta? Vor fi practic trei guverne. N-o să poţi să te atingi de nimeni, cum să dai afară pe cineva de la UDMR? Tu ca premier? Pentru că nu e bun, pentru că nu face faţă… Nici vorbă! Păi, cum? Deci dacă nu s-a putut pe guvern monocolor, cu atât mai puţin aici. Prin urmare, greşelile acestui guvern vor fi şi mai abitir băgate sub preş, batistă pe ţambal, decât cum au fost în guvernarea Orban.

Nu ştiu dacă USR va ieşi să spună ce nu funcţionează. Nu ştiu, să vedem. Poate că o vor face, sper să o facă. Nu ştiu ce vor face”, a mai spus CTP.