Ce salariu avea Rareș Bogdan la Realitatea și cât câștigă în funcția de europarlamentar. Diferența este uriașă

12 nov. 2020
Ce salariu avea Rareș Bogdan la Realitatea și cât câștigă în funcția de europarlamentar. Diferența este uriașă
Rareș Bogdan vrea să devină președintele PNL

Rareș Bogdan s-a făcut remarcat prin emisiunea sa ”Jocuri de putere”, care a înregistrat un rating cu mult peste așteptările tuturor. Totuși, acest lucru nu a fost suficient pentru el, astfel că, el a ales să intre în politică, iar acum ocupă funcția de europarlamentar.

Puțini știu faptul că meseria de bază a lui Rareș Bogdan nu este cea de jurnalist. Europarlamentarul are studii în domeniul politic și este licențiat al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative. În ciuda studiilor însă, el și-a dedicat o bună parte din timp jurnalismului, în emisiunea ”Jocuri de Putere”, de la Realitatea Tv.

Salariul pe care îl încasa însă, întrece orice fel de așteptare. În urmă cu trei ani, jurnalistul dezvăluia că emisiunea sa a adus venituri de 154.000 de euro postului Realitatea Tv, în doar o singură lună.

”Ştii câţi bani a făcut emisiunea mea pentru postul ăsta, doar luna trecută? 154.000 de euro au încasat ăia, în urma emisiunii mele. Eu având un contract de 10 ori mai mic. Ba de vreo 10-12 ori mai mic. Am 5 talkshow-uri pe săptămână, 3 ore pe seară, şi fac cam 40% din bugetul Realităţii TV, atâta se încasează în urma publicităţii vândute pe Jocuri de Putere”, spunea Rareş Bogdan.

Făcând un calcul, s-ar părea că realizatorul tv câștiga la acea vreme un salariu de aproximativ 15.000 de euro pe lună.

Ce salariu are Rareș Bogdan în funcția de europarlamentar

Diferența dintre salariul câștigat la Realitatea și cel de europarlamentar este una destul de mare. Totuși, pe lângă salariul pe care îl încasează, Rareș Bogdan are și o serie de beneficii importante.

Imunitatea este primul lucru pe care l-a Rareș Bogdan l-a primit. În ceea ce privește veniturile, un salariu de europarlamentar depășește suma 6.000 de euro pe lună. Totuși, pe lângă salariu, acesta va mai primi și o serie de decontări, deloc neglijabile.

Prin urmare, pentru călătoriile efectuate în interes de serviciu, în cadrul Uniunii Europene, fostul jurnalist de la Realitatea Tv va mai primi peste 4.200 de euro pe an.

De asemenea, printre beneficiile pe care un europarlamentar le are se numără diurna, dar și costurile de cazare. Diurna de 320 de euro se dă în fiecare zi și este necesară pentru acoperirea costurilor cu cazarea, mesele și alte cheltuieli.

Un alt lucru important de știut este că Rareș Bogdan primește diurna doar dacă se află la Bruxelles sau Strasbourg, adică el trebuie să semneze registrul de prezență la evenimentele la care participă.

Fostul jurnalist mai primește inclusiv 4.513 eurolunar pentru activitatea de europarlamentar pentru a-și închiria biroul, pentru costurile de management, abonamentele la companii de telefonie și altele.