Decizie neașteptată a lui Mihai Gâdea, după mai bine de 10 ani de Antena 3. Nimeni nu se aștepta la așa ceva

26 feb. 2021
Decizie neașteptată a lui Mihai Gâdea, după mai bine de 10 ani de Antena 3. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Mihai Gâdea este CEO Antena 3 din 2010

La 44 de ani, Mihai Gâdea este unul dintre cei mai influenți jurnaliști din România și se bucură de o popularitate imensă. Acesta a contribuit decisiv la succesul Antena 3, televiziunea de știri pe care o conduce practic de la lansarea ei, din mai 2010. Înainte, Mihai Gâdea era director la Antena 2, unde realiza emisiunea Sinteza Zilei, avându-i ca invitați permanenți pe Valentin Stan și Ion Cristoiu.

La începutul anului, Mihai Gâdea anunța o serie de schimbări inedite la Antena 3, în contextul parteneriatului cu CNN.

„Pentru a pune în practică noua strategie editorială, adaptată să susţină parteneriatele noastre internaţionale, voi gestiona direct atribuţiile editoriale. Voi construi în scurtă vreme o nouă structură în zona de conţinut”, transmitea Mihai Gâdea, în urmă cu câteva săptămâni.

Adrian Ursu, înlocuit din funcția de mare impact pe care o avea la Antena 3

Practic Adrian Ursu, care era director editorial din anul 2013 a fost înlocuit, acesta primind o altă funcție pompoasă, dar cu impact mult mai mic – „Director executiv cu atribuții de dezvoltare.”

Adrian Ursu a fost director editorial al Intact Media Group, „funcție din care coordona politica editorială a instituţiilor media din grupul Intact şi integra proiectele jurnalistice ale grupului atât în print, cât şi în televiziune, radio şi online”. Acest lucru s-a întâmplat până în anul 2019, când Antena 3 și redacția Observatorului s-au separat, iar acesta a rămas la coordonarea editorială a Antena 3.

Decizia surpriză a lui Mihai Gâdea

Mihai Gâdea a adus un suflu nou la Antena 3, un nou producător general, în persoana lui Cristi Marin, care era la Digi 24 până de curând, dar și alte nume cu greutate în mass media.

Ceea ce a luat prin surprindere pe toată lumea, însă a fost prezența lui Mihai Gâdea la pupitrul știrilor. El a anunțat chiar astăzi, vineri, 26 februarie că prezintă jurnalele de orele 13 și 15, o decizie unică în istoria Antena 3. Până acum, CEO-ul companiei avea doar emisiunea lui de maximă audiență, Sinteza Zilei, difuzată în prime time, cu care a fost tot timpul pe locul 1 în preferințele publicului.

„Azi ne vedem la 13:00 și la 15:00 pe Antena 3!”, a scris Gâdea pe facebook.

Mihai Gâdea, la pupitrul știrilor Antena 3