Lia Olguța Vasilescu o insultă pe Raluca Turcan! Care este adevărul legat de legea pensiilor și ce se va întâmpla cu inechitățile din sistem

15 ian. 2021
Lia Olguța Vasilescu o insultă pe Raluca Turcan! Care este adevărul legat de legea pensiilor și ce se va întâmpla cu inechitățile din sistem
Lia Olguța Vasilescu este actualul primar al Craiovei și fost ministru al Muncii

Raluca Turcan și-a început mandatul de ministru al Muncii în forță și a promis că va elimina inechitățile din sistem. Aceasta a arătat că există pensionari care încasează pensii uriașe, deși nu au contribuit prea mult la bugetul de stat, în timp de aproape un milon de români au venituri de sub 800 de lei.

Este deja celebru cazul magistratului care încasează lună peste 16.000 de euro, deși în mod normal ar trebui să primească doar 1000 de euro, dacă s-ar ține cont de cât a plătit el pentru contribuțiile sociale.

Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii în Guvernul PSD, o acuză pe Raluca Turcan că nu a citit legea pensiilor și îi transmite că nu are nicio șansă să rezolve problemele din sistem cu strategia pe care a demarat-o.

Ce-i reproșează Lia Olguța Vasilescu Ralucăi Turcan?

„Al doilea ministru care nu a citit legea pensiilor! Al doilea ministru care face confuzie între Legea pensiilor publice şi celelalte legi care privesc pensiile speciale, de serviciu etc!

Al doilea ministru care vorbeşte de inechităţile din legea pensiilor fără să înţeleagă că inechităţile nu pot fi eliminate, dacă nu se aplică noua formulă de calcul, adică dacă nu se recalculează toate pensiile publice, adică 5 milioane de dosare, nu 20 de mii, pe VPR.

Doamna Turcan, e simplu! E o problemă cu pensiile speciale! Eliminaţi-le, aşa cum aţi promis! Dar nu le amestecaţi cu pensiile publice!”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe facebook.

Lia Olguța Vasilescu spune că PSD a crescut pensiile cu 60% și o acuză pe Raluca Turcan că minte

Actualul primar al Craiovei a explică și că legea pe care a propus-o ea împreună cu echipa ei în perioada guvernării social democrate este cea mai bună variantă posibilă și că datorită acesteia au existat majorări de pensii și implicit s-au rezolvat și probleme grave din sistem, care trenau de mulți ani.

„Legea noastră prevede că toate inechităţile se elimină (între femei şi bărbaţi, între cei care au cotizat la fel, dar au ieşit în ani diferiţi la pensie, între cei care au lucrat 35 de ani şi cei care au lucrat doar 10 ani, dar care acum sunt toţi la nivelul pensiei minime), cu condiţia să se recalculeze pensiile în baza noii formule… Cereţi simulările şi o să înţelegeţi! Sper! În rest, văd că nu vă riscaţi nici măcar să spuneţi că pensiile vor creşte cu 3 la sută!

L.E. Spuneţi că am minţit şi nu aveam de gând să creştem pensiile cu 40 la sută! Uitând să menţionaţi că noi le-am crescut cu 60 la sută, în timp ce eram la guvernare, prin creşterea punctului de pensie, eliminarea impozitului la pensiile sub 2000 de lei, scăderea impozitului de la 16 la 10 la sută la pensiile peste 2000 de lei şi eliminarea CASS din toate pensiile!„, mai spune Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii.