ÎPS Teodosie, în mijlocul unui nou scandal. De unde are o mașină de peste 100.000 de euro

22 mai 2021
ÎPS Teodosie, în mijlocul unui nou scandal. De unde are o mașină de peste 100.000 de euro
ÎPS Teodosie este cea mai controversată figură a Bisericii

ÎPS Teodosie este cea mai controversată figură a Bisericii Ortodoxe Române în momentul de față. Acesta s-a impus în spațiul public ca un răzvrătit, care face doar ceea ce dorește. El a scandalizat autoritățile când nu a dorit să respecte legile impuse de panedmie și a împărtălit credincioșii cu aceeași linguriță.

Acum ÎPS Teodosie a intrat în conflict și cu Patriarhul Daniel, căruia se spune că dorește să-i ia locul. Deși spre să devină mitropolit, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române i-a transmi că acest lucru nu se va întâmpla.

ÎPS Teodosie voia să devină Mitropolit

„Nu există în acest moment nicio raţiune canonică, pastorală, misionară pentru reînfiinţarea unei Mitropolii”, i-a transmis acesta.

ÎPS Teodosie a fost prins și în mai multe scandaluri de corupție. El a fost apărat de Diana Șoșoacă și momentan a scăpat de acuzațiile de natură penală, însă nu și de cele morale. Preotul are mari datorii la Patriarhie. Doar la Tipografia Cărţilor Bisericeşti, arhiepiscopul Tomisului are de achitat o sumă de 500.000 de lei, susțin reprezentanții Bisericii.

De unde are ÎPS Teodosie o mașină de peste 100.000 de euro

Mai mult decât atât, ÎPS Teodosie este acuzat că trăiește doar în lux și că circulă numai cu mașini scumpe. La slujba de Sfinții Constantin și Elena, acesta a venit cu un bolid de lux evaluat la peste 100.000 de euro. Întrebat de unde-l are, el a replicat că este închiriat.

„Este închiriată de la un preot din Germania!” a spus Teodosie pentru Adevărul.