Ion Țiriac pune tunurile pe Simona Halep: „Te rupi, e simplu”. Ce s-a întâmplat între cei doi

28 aug. 2021
Ion Țiriac pune tunurile pe Simona Halep:
Simona Halep este cea mai bună jucătoare de tenis din România, din toate timpurile

Simona Halep va debuta luni, 30 august la US Open, după ce a fost nevoită să abandoneze în turul 2 la Cincinnati din cauza unei noi accidentări, de data aceasta la coapsă. Sportiva este încrezătoare în forțele ei și este convinsă că va reveni repede în top 10. Ion Țiriac este, însă sceptic.

Miliardarul crede că Simona Halep își dorește foarte multe din punct de vedere mental, însă corpul ei pare să fi cedat. De altfel, românca a fost măcinată de accidentări anul acesta. Mulți au considerat că despărțirea de preparatorul ei Teo Cercel a fost principalul motiv.

Ion Țiriac a declarat într-o intervenție la Telekom Sport că speră să se înșele, dar că previziunile sale au fost corecte și în cazul lui Rafael Nadal, care a anunțat că ia o pauză de la tenis în acest an. Ibericul a fost și el răpus de accidentări.

Ion Țiriac nu mai crede în Simona Halep

„Nu vreau să mă numesc ‘Ion Gură de Aur’, dar şi la Nadal am spus: ‘Aoleu, să vedem dacă îl mai ţine fizicul’. Şi văd că nu-l mai ţine. După părerea mea, Halep trebuie să se gândească la capitolul fizic în următoarele şase luni de zile. Când capul vrea mai mult decât fizicul, te rupi, e simplu”, a spus Ion Țiriac la Telekom Sport.

Miliardarul a insistat pe ideea că Simona Halep nu mai are abilitățile fizice necesare pentru a mai face super performanță în tenis. Acesta crede că deja românca și-a atins potențialul maxim, iar că acum ar cam trebui să se concentreze și pe altceva.

Ce sfaturi are și Ilie Năstase pentru Simona Halep

„Să ajungi numărul 1 în lume e foarte greu, aproape imposibil, în special dacă vii dintr-o ţară ca România. Halep e o excepţie. Acum, trebuie să vedem dacă o ţine şi fizicul”, a adăugat Ion Țiriac.

Și Ilie Năstase a avut un sfat pentru Simona Halep. Să nu mai meargă la toate turneele, ci doar la cele foarte mari. De altfel această strategie a fost urmată și de Serena Williams.

„Trebuie să stea bine din punct de vedere fizic şi să joace doar la turneele importante. Nu trebuie să joace peste tot. Adică să facă aşa cum face Federer”, a spus și Ilie Năstase.