Salarii incerte pentru cei de la Metrorex. Membrii administrației nu vor să ofere mai mulți bani

03 nov. 2020
Salarii incerte pentru cei de la Metrorex. Membrii administrației nu vor să ofere mai mulți bani

Situația total controversată la Metrorex. Deși angajații aveau promisă o mărire de la data de 1 noiembrie, membrii Consiliului de Administrație al companiei nu sunt prea încântați de această idee.

De la 1 noiembrie, salariile încasate de cei peste 5.000 de angajați Metreorex urmau să crească cu sume cuprinse între 150 și 1.575 de lei.

Se pare însă că această decizie nu este una încântătoare. Majorarea salarială agreată de directorul Metrorex cu sindicatele nu este, însă, văzută cu ochi buni de membrii Consiliului de Administrație al companiei.

Motivul invocat este unul neașteptat. Consiliul de Administrație susține că nu este de acord cu această creștere salarială, decizia fiind luată în urma negocierilor pentru un nou contract colectiv de muncă.

Un document obținut de Digi24, arată că, membrii CA declară că nu susțin și nu își asumă rezultatul negocierilor pentru contractul colectiv de muncă pentru 2020 – 2021, contract care a fost deja înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

De asemenea, potrivit sursei citate, răspunderea pentru consecințele financiare și economice cu efect asupra companiei cade exclusiv în sarcina comisiei de negociere.

Metrorex se așteaptă la pierderi mari

Anul 2020 a fost unul dificil și pentru Metrorex, la fel ca și în cazul altor mari companii afectate de pandemie. Compania estimează pentru acest an o pierdere de 328 milioane de lei, în condițiile unor venituri reduse cauzate de criza sanitară și econimică.

Restricțiile impuse de autorități au făcut ca numărul călătoriilor cu metroul să scadă și de asemenea, multe persoane lucrează de acasă, așa că metrourile rămân destul de goale.