Se pregătește debarcarea lui Ludovic Orban de la șefia PNL! Cine este femeia care ar urma să-i ia locul. Dezvăluri din culise

11 ian. 2021
Se pregătește debarcarea lui Ludovic Orban de la șefia PNL! Cine este femeia care ar urma să-i ia locul. Dezvăluri din culise
Ludovic Orban, alături de mai mulți lideri PNL

Luna decembrie nu a fost una cu noroc pentru Ludovic Orban. Scorul sub așteptări de la alegerile parlamentare l-a obligat să-și dea demisia din funcția de premier, iar apoi pentru a primi o altă funcție pompoasă, cea de președinte al Camerei Deputaților, a fost obligat să renunțe la portofolii importante din Guvern.

Acest lucru i-a nemulțumit la maxim pe liderii din teritoriu, care deși au avut rezultate bune în alegeri nu s-au ales cu mare lucru. Cea mai dură opoziție la PNL este făcută acum chiar de către PNL și pare că se pregătește debarcarea lui Ludovic Orban la congresul liberalilor, care va avea loc în vară.

Scriitorul și analistul, Stelian Tănase a dezvăluit, pe pagina lui de facebook, detalii din culisele luptei pentru supremație în PNL și a spus totodată cine sunt cei care vizează funcția de președinte, pe care acum o deține Ludovic Orban. Printre doritori și o femeie. Asta pe lângă eternul Rareș Bogdan.

Analiza lui Stelian Tănase

„Florin Roman a rîvnit un post de ministru in guvernul Cîțu. N-a prins! Nu e iubit in partid si cam vrea amor cu anasîna. A luat-o – ca ripostă – de bezmetic prin țară, calcă județele, unde convoacă activul liberal local. Aici declanseaza atacuri împotriva lui Orban în fața tuturor. Pretinde că Orban a făcut și a dres sau că n-a făcut și n-a dres. Nici nu contează. Resentimentele fostulu șef de grup liberal, rămas fără coledzi, sunt profunde. O demisie din PNL nu ar fi mai OK, dom Roman? Apropo, PNL este totuși la guvernare, dacă nu ați aflat.

Poate era mai confortabil sa fie în opoziție, stînd cu mîna întinsă pe la colțuri. Asta pare să fie visul lui Roman. Totul e în pregătirea congresului PNL din primăvară. Se pregătește debarcarea lui Orban. Bref, se comploteaza aducerea cuiva anume?A cui? Există un contra-candidat pentru Orban la sefia PNL? Intreb pentru un vecin mai curios. Sigartău!? E un banc prost. A lui Rareș Bogdan? Numai dacă nu vreți să vă apuce pîntecăraia de rîs.

Mai e și Turcan în cărți. Se înghesuie pe lista scurtă a succesorilor lui Orban. Trage sforile la Cotroceni să ajungă prima femeie șefă de partid – trecuta printr-un congres. De cîte liftinguri ar avea nevoie pentru a convinge delegatii că ea este aleasa?

Stelian Tănase prezetând cea mai vînduta carte publicată de editura Hyperliteratura în anul de trista amintire al pandemiei 2020. „Repertoarul amorului,” volumul doi.

Bravul Emil Boc, primar excelent de altfel, atacă guvernul din toate pozițiile, mai ales pe premierul Cîțu. Da, de acord, ardelenii, clujenii mai ales, nu sunt corect reprezentați în Guvern. Paralele se duc astfel spre alții care au performat slab în campanie. O fi, e adevărat, dar acei ministri veniți peste rînd sunt mai cumetri cu Iohannis, Cîțu & Orban. Sunt mai nași & fini, mai mufați la fonduri obscure. Dragilor, răfuielile trebuie să aibă loc in partid nu în mass-media. Boc este un politician prea experimentat ca să îl trag eu de mînecă. Ce să înțeleg? Că țintește undeva sus pentru 2024 și a deschis sezonul de vînătoare? Vrea la Palatul Victoria sau la Cotroceni?

Dan Barna nici el nu se simte prea bine. Detestat masiv în USR, se vede contestat în Justiție de Vlad Teohari. I-ar fi anulat candidatura în mod nestatutar. Tocmai la final de an ca să îi priiască șoriciul și sarmalele, piftia si vinuțul – dar să îi rămînă în gît. Și pe Barna îl așteaptă un congres – unde se va juca tontoroiul pe cadavrul lui politic. Nu iartă pe nimeni și nimic. Paranoic din fire, avind mania persecuției si mai ales a puterii. Dacă te bănuiește că ai zis ceva rău despre el, te ține minte o viață și te taie de pe listă. Așa și cu Vlad Teohari și cu altii. Numai fidelii lui au încăput pe liste.

Dragii moșului, este abia începutul conflictelor la care vom asista în 2021. În Coaliție numai la UDMR e liniște. Aparent.
DESKREPORTT„, a scris Stelian Tănase pe facebook.