În cât timp va fi imunizată populația României contra noului cornavirus. Când vom reveni la normal? Medicul Valeriu Gheorghiță a dat răspunsul

În cât timp va fi imunizată populația României contra noului cornavirus. Când vom reveni la normal? Medicul Valeriu Gheorghiță a dat răspunsul
Valeriu Gheorghiță este un reputat medic militar, cu specializarea Infecțioase

S-a dat startul campaniei de vaccinare contra noului coronavirus și în România. Chiar de Crăciun au ajuns primele 10.000 de doze, iar astăzi, 27 decembrie a fost vaccinată prima persoană cu serul obținut de cei de la Pfizer BioNtech. Este vorba despre, Mihaela Anghel, o asistentă de la Institutul de Boli Infecțioase.

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Comitetului Naţional de conducere a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a marcat acest moment printru-i postare pe facebook.

„O frumoasă coincidență ca prima vaccinare în România să aibă loc în ziua de naștere a părintelui microbiologiei, Prof Dr Louis Pasteur. Ziua de azi reprezintă un tribut adus științei, progresului științific și tuturor oamenilor de știință care, prin munca lor, au salvat vieți.
Gândurile mele merg astăzi spre personalul medical care de atâtea luni se luptă cu această pandemie, spre fiecare persoană care a trecut prin această boală, spre familiile celor care, din nefericire, au pierdut lupta!

Începând de astăzi, putem reîncepe, cu toții să sperăm! Felicitări primei persoane vaccinate, domnișoara asistentă Mihaela Anghel de la INBI „Prof dr Matei Balș”. Este cea care a fost de gardă în ziua în care a fost internat primul pacient diagnosticat cu COVID 19 din România!„, a scris acesta pe pagina lui de Facebook.

Mihaela Anghel este prima asistentă vaccinată contra noului coronavirus

În cât timp va fi populația României imunizată

Medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a precizat și că dacă lucrurile decurg bine, în următoarele şase luni ar trebui să se asigure o imunizare a populaţiei împotriva noului coronavirus în proporţie de 60-70%.

„Dacă lucrurile decurg bine şi disponibilitatea vaccinurilor va fi aceea de care noi avem nevoie, ar trebui ca în primele şase luni din acest moment să putem asigura imunizarea a circa 60-70 la sută din populaţie, ceea ce reprezintă nivelul la care consecinţele pandemiei sunt mult diminuate şi putem pune punct acestui flagel„, a spus medicul, conform Agerpres.

Acesta a mai menționat și că luni, 28 decembrie, România va primi următoarea tranşă de vaccinuri, iar de marţi va începe deja distribuirea serului salvator în cele 370 de centre din unităţile medicale.