Imagini apocaliptice din Germania și Belgia. O nouă catastrofă naturală a lovit în plin cele două țări. Este un dezastru fără precedent

25 iul. 2021
Imagini apocaliptice din Germania și Belgia. O nouă catastrofă naturală a lovit în plin cele două țări. Este un dezastru fără precedent
Foto: Tameteo.com

Dezastru fără precedent în Germania și Belgia, unde s-au înregistrat deja peste 200 de morți din cauza inundațiilor. Este o catastrofă naturală, au titrat numeroase publicații internaționale. În prezent, sunt în continuare căutate peste 150 de persoane, pe care autoritățile nu reușesc să le găsească.

Sâmbătă seara, noi furtuni puternice au lovit Belgia, în special regiunea Namur, la o diferență de doar zece zile de dezastrul anterior. Deși nu se pot compara cu inundațiile din 14 și 15 iulie,  11 localităţi de pe valea râului Meuse au suferit pagube materiale însemnate.

Belgia, lovită de noi inundații

Din fericire, nu s-a înregistrat nicio victimă.  La Namur, capitala Valoniei, un zid s-a prăbuşit pe o şosea în apropierea cazinoului, sub cetate, şi mai multe case au fost evacuate.

La aproximativ treizeci de kilometri spre sud, în oraşul Dinant, ploile au provocat, de asemenea, inundaţii, în special în zona gării. Au luat mai multe maşini, dintre care unele au blocat o trecere de cale ferată, anunță AFP.

Și în Germania situația este critică. Sunt anunțate din nou ploi, iar oamenii au intrat în panică. În landul Renania-Palatinat,unde s-a dezlănțuit catastrofa sunt deja 132 de morţi, 766 de răniţi şi 149 de dispăruţi, conform poliţiei din Koblenz.

Catastrofa continuă și în Germania

„Cu toate acestea, nu credem că numărul final al deceselor va creşte cu cel al dispăruţilor”, a precizat într-o conferinţă de presă ministrul de interne al landului, Roger Lewentz, potrivit căruia pe lista celor căutaţi s-ar putea afla persoane plecate în vacanţă.

Autorităţile efectuează căutări cu ajutorul elicopterelor şi al câinilor poliţişti, mai ales în locurile unde s-au acumulat cantităţi masive de lemne aduse de viituri.

În landul învecinat Renania de Nord – Westfalia, 47 de persoane au murit în inundaţii, iar două sunt căutate de autorităţile din Koln. Şi în Bavaria a murit o persoană în urma viiturilor.

Victimelor din Germania li se adaugă cele 36 din Belgia, astfel încât totalul celor decedaţi în acest episod meteo neobişnuit în Europa se ridică la 216.

Luxemburg, Ţările de Jos, apoi Austria câteva zile mai târziu au fost la rândul lor afectate de inundaţii, însă în aceste state nu au fost înregistrate victime.