Guvernul îi ajută pe români să-și cumpere un autoturism: Programul Prima Mașină, creștere masivă în acest an

01 dec. 2020
Guvernul îi ajută pe români să-și cumpere un autoturism: Programul Prima Mașină, creștere masivă în acest an
Photo by Annie Spratt on Unsplash

După un prim an nu foarte bun, în care s-au acordat doar câteva credite, programul Prima Mașină revine în acest an și se bucură de un real succes pe piață.

Printre cele mai importante avantaje ale programului Prima Mașină se numără avansul de doar 5%, față de 20% în cazul împrumuturilor standard, precum și o dobândă de doar 5,2%, față de 8,2%, media pieței.

În primele 10 luni ale anului 2020, creditele acordate prin programul Prima Mașină s-au dublat față de cele acordatate în toate cele 12 luni ale anului trecut.

Un dezavantaj ar fi că în acest an, doar două bănci finanțează prin acest program, însă acest lucru nu pare să-i fi deranjat pe doritori, care vin în număr din ce în ce mai mare.

Dumitru Nancu, director general al Fondului pentru GarantareaIMM-urilor (FNGCIMM), anunță că doar CEC Bank și Alpha Bank au au înaintat oferte pentru românii care au dorit un credit prin programul Prima Mașină.

Ce dobânzi practică cele două bănci în programul Prima Mașină?

Pe de o parte, CEC Bank practică o dobândă de 5,07% (IRCC + 2,90%) , cu un comision de 250 lei și o perioadă de grație de 90 zile. În schimb, Alpha Bank practică o dobândă de 5,17% (IRCC + 3%), comisionul reprezentând 1,49% din valoarea creditului.