Vești bune pentru românii cu credite în lei: Veți ajunge să plătiți mai puțini bani lună de lună. Cum este posibil

02 nov. 2020
Vești bune pentru românii cu credite în lei: Veți ajunge să plătiți mai puțini bani lună de lună. Cum este posibil

Vești bune pentru românii cu credite în lei. Guvernul vine cu informații noi cu privire la evoluția ratelor în anii următori. Cum vor ajunge românii să plătească rate mai mici? 

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, a vorbit cu subiect și predicat despre posibilitatea scăderii dobânzilor în următorii ani.

„România are un atu faţă de multe alte ţări din regiune. Mai este loc ca politica monetară să vină, să susţină din spate. Mai este loc ca dobânzile să scadă, mai este loc ca rezervele minime obligatorii să scadă.

De acolo putem să mai dăm încă un impuls economiei – politica fiscală care merge, dar nu mai are la fel de mult loc, spaţiu, vor să fie împinse şi de politica monetară.

În alte ţări din Uniunea Europeană deja dobânzile sunt la zero şi nu mai este loc sau sunt chiar negative. Aici mai este loc să coborâm dobânda şi să impulsionăm economia şi în perioada următoare”, a spus Cîțu la postul B1TV.

România, cea mai mică inflație din estul Europei

Veștile aduse de Florin Cîțu nu sunt tocmai lipsite de fundament, mai ales având în vedere că România se mișcă bine din punct de vedere al finanțelor, fiind țara din Europa cu cea mai mică inflație din UE.

„România are cea mai mică rată a inflaţiei dintre ţările din estul şi centrul Europei: mai mică decât în Ungaria, mai mică decât în Polonia, mai mică decât în Cehia. Avem cea mai mică rată a inflaţiei în această guvernare. Rata inflaţiei a scăzut în fiecare lună şi asta a însemnat că dobânzile au scăzut în fiecare lună. Rata inflaţiei va continua să scadă, dobânzile vor continua să scadă. Acesta este atuul României. Mai avem un loc pentru dobânzi să scadă, mai avem loc pentru rezerve să scadă, să injectăm lichiditate în economie”, anunță ministrul liberal.