Fostul ministru care astăzi a ajuns să lucreze ca și curier. Face livrări cu bicicleta

28 aug. 2021
Fostul ministru care astăzi a ajuns să lucreze ca și curier. Face livrări cu bicicleta
Sursa foto: Pixabay

Un fost ministru al telecomunicațiilor din guvernul afgan este un bun exemplu pentru politicienii din România și nu numai. Plecat din țara care este acum sub controlul talibanilor și în ciuda faptului că are studii în IT și telecomunicații, nu-i este rușine să muncească ca și curier. 

Sayed Sadaat a fost ministru al comunicațiilor în guvernul afgan înainte de a se muta în Germania în decembrie anul trecut. Fostul politician a sperat că va găsi aici un viitor mai bun, dar în prezent muncește ca un simplu curier în orașul Leipzig, transmite Reuters.

Deși a fost criticat în țara natală pentru acest job, după ce a lucrat în guvern vreme de doi ani, acest lucru nu-l deranjează pentru că un loc de muncă este un loc de muncă până la urmă.

„Nu mă simt din niciun motiv vinovat”, a spus fostul ministru în vârstă de 49 de ani, care are dublă cetățenie, britanică și afgană. El a renunțat la poziția sa din guvernul afgan după mai multe dezacorduri cu persoane apropiate președintelui.

„Sper că și alți politicieni vor urma această cale și vor lucra cu publicul, decât să se ascundă”, a mai spus acesta în timp ce stă lângă bicicleta sa îmbrăcat în uniforma portocalie de muncă.

Studii în IT și telecomunicații, dar muncește ca și curier

Povestea sa a intrat în atenția presei, în principal, datorită haosului din Afganistan după preluarea puterii de către talibani. În acest context, familia și prietenii săi vor, de asemenea, să plece din țară, sperând să se alăture miilor de cetățeni care așteaptă deja zboruri de evacuare.

Chiar dacă dubla sa cetățenie i-ar fi permis să se mute în Marea Britanie, unde își petrecuse o mare parte din viață, acesta a preferat Germania. La sfârșitul anului 2020, Sayed Sadaat a profitat de oportunitatea de a face acest lucru înainte ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană.

El a ales Germania pentru că se aștepta să aibă un viitor mai bun aici și spera să ocupe un loc de muncă în telecomunicațiilor și IT. Dar, chiar și cu experiența sa, lui Sadaat i-a fost greu să găsească un loc de muncă în Germania care să i se potrivească. Cu studii în IT și telecomunicații, el spera să găsească de lucru într-un domeniu conex, dar necunoscând limba germană șansele sale de reușită au fost mici.

„Limba este cel mai important aspect”, a spus Sadaat, care acum participă în fiecare zi la patru ore de cursuri de limba germană înainte de a începe munca de șase ore ca și curier.