Facebook va fi interzis în această țară. Guvernul a luat decizia. Care sunt motivele invocate de oficiali

17 nov. 2020
Facebook va fi interzis în această țară. Guvernul a luat decizia. Care sunt motivele invocate de oficiali

Facebook a luat amploare în ultimii ani, iar pe lângă rolul de rețea de socializare pe care îl are, în prezent, aceasta a devenit și o adevărată platformă de marketing. În ciuda acestor lucruri, o țară a hotărât să interzică accesul la Facebook.

Guvernul din Insulele Solomon consideră că limbajul abuziv și lipsa unei reglementări sunt sificente pentru a bloca Facebook, informează presa locală, citată de DPA.

Această informație a fost confirmată și de ministrul Comunicaţiilor din această țară, Peter Shanel Agovaka. Potrivit acestuia, există o serie de îngrijorări cu privire la lipsa unei legislații în ceea ce privește utilizarea internetului.

“Limbaj abuziv împotriva miniştrilor, a prim-ministrului, atac la reputaţie, defăimare, toate acestea sunt probleme ce îngrijorează”, a declarat ministrul comunicaţiilor, Peter Shanel Agovaka, pentru Solomon Times Online (STO).

De asemenea, el a mai subliniat faptul că această reglementare este necesară, pentru ca tinerii să nu aibe acces la un ”conținut dăunător”.

“Utilizarea internetului în Insulele Solomon trebuie acum să fie reglementată cum se cuvine pentru a ne proteja tinerii de conţinutul dăunător”, a adăugat Agovaka.

Cum va fi interzis Facebook

Oficialul a vorbit și despre modul în care Facebook va fi interzis. Potrivit acestuia, organizaţiile media vor putea în continuare să funcţioneze ca înainte, dar fără accesul la platforma de social media, o decizie controversată, având în vedere că sute de mii de oameni folosesc aplicația inclusiv la locul de muncă.

În ceea ce privește perioada în care Facebook va fi interzis, oficialul susține că nu a fost stabilit încă un termen.

“Operatorii trebuie să creeze un firewall pentru a bloca Facebook”, a mai precizat ministrul comunicațiilor.

Insulele Solomon nu sunt singurele care au luat o astfel de decizie. Până în prezent, China, Iranul şi Coreea de Nord au impus și ele o astfel de interdicție.