Un judecător român a recunoscut, din greșeală, că a dat șpagă. Ulterior, și-a șters postarea de pe Facebook

16 nov. 2020
Un judecător român a recunoscut, din greșeală, că a dat șpagă. Ulterior, și-a șters postarea de pe Facebook

Doctorul Cătălin Denciu este eroul care a ales să-și riște viața, pentru a încerca să-i ajute pe pacienții COVID de la ATI Piatra Neamț, cuprinși de flăcări. Nu puțini au fost cei care l-au cunoscut personal pe medic și au relatat public întâmplări cu acesta. 

Printre ei se numără și judecătorul Gheorghe Moroșanu, care a ajuns însă să se autodenunțe din greșeală, încercând să demonstreze cât ed corect este doctorul Cătălin Denciu.

„Mi-a fost anestezist la o operaţie. După, deşi fusesem avertizat, m-am dus la el cu o carte a mea. A luat-o zîmbind, dar mi-a spus: Sper că nu aţi pus ceva în ea. Eu am dat din umeri.

El a foiletat cartea, a scos din ea bancnotele şi mi le-a dat înapoi. Eroii sînt oameni simpli şi normali”, a scris pe Facebook Geo Moroșanu, fost judecător la Bicaz și Piatra Neamț.

După mai bine de 14 ore de la publicarea acestui mesaj, timp în care mai mulți internauți l-au criticat pentru șpaga pe care a încercat să i-o dea medicului Cătălin Denciu, Geo Moroșanu și-a șters postarea de pe Facebook.

Care este starea de sănătate a medicului Cătălin Denciu

Cătălin Denciu a fost internat în Belgia, la Spitalul Militar „Regina Astrid” de la Bruxelles, unul dintre cele mai importante centre pentru tratarea arșilor din Europa și totodată același spital unde au fost tratate și o parte din victimele de la Colectiv.

Medicul român s-a ales cu arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, în încercarea sa de a salva din flăcări pacienții aflați în stare critică de la ATI Piatra Neamț.

Belgienii de la Spitalul Militar „Regina Astrid” au avut mai multe critici la adresa doctorilor români, prinntre care și pentru faptul că au transmis cu întârziere dosarul medical întocmit lui Cătălin Denciu, apreciind acest fapt drept lipsă de profesionalism, notează Libertatea.