Dezastru pentru Antena 1! A încasat cea mai mare umilință de la Kanal D. Este o lovitură imensă de imagine

02 aug. 2021
Dezastru pentru Antena 1! A încasat cea mai mare umilință de la Kanal D. Este o lovitură imensă de imagine

Lunile de vară vin de fiecare dată cu audiențe mai mici pentru posturile de televiziune. Căldura de afară, concediile și toate distracțiile îi fac pe români să petreacă mai mult timp afară în aer liber și să se deconecteze de la știri sau alte emisiuni.

Astfel că în lunile iunie, iulie și august, în general posturile TV înregistrează cifre de audiență ceva mai mici, dar asta nu înseamnă că scad și prețul când vine vorba de publicitate.

Care este cel mai urmărit post de televiziune în România

PRO TV rămâne lider absolut de audiență și în luna iulie. Este de departe numărul 1 în această industrie, chiar dacă a avut doar puțin peste 1 milion de persoane în medie care au urmărit programele difuzate. În luna iunie, avusese 1,2 milioane și se așteaptă ca în august să mai scadă din nou.

Surpriza vine de la locurile 2 și 3, care au fost la o distanță destul de mare de locul 1. Deși de cele mai multe ori Antena 1 se lupta pentru supremație cu PRO TV, acum iată că turcii de la Kanal D amenință locul de lider.

Kanal D, umilință supremă pentru Antena 1

Kanal D a avut o audiență, în medie, la nivel național de aproximativ 900.000 de telespecatatori, iar Antena 1 a încasat o mare umilință, abia atingând 670.000. Scăderile au fost importante. Cele două posturi aveau peste un milion de oameni în medie, în iunie, după cum anunța paginademedia.ro.

România TV este televiziunea care face excepție. Adica a crescut în luna iulie față de iunie, de la 363.000 la 393.000 de persoane, în timp ce rivalii de la Antena 3 au fost în scădere, 255.000 față de 284.000 de oameni.

Marea câștigătoare a lunii iulie

DigiSport 1 este marea câștigătaore a lunii iulie. Competițiile sportive au adus românii pe postul de sport. A crescut de la 40.000 în medie la 165.000 telespectatori, probabil și datorită Jocurilor Olimpice și a meciurilor de fotbal. Digi Sport 1 a urcat de pe locul 20 în iunie, pe 6 în iulie.