Detalii mai puțin știute despre Alexandru Nazare, noul ministru de Finanțe din Guvernul Cîțu. Drama imensă prin care a trecut recent

30 dec. 2020
Detalii mai puțin știute despre Alexandru Nazare, noul ministru de Finanțe din Guvernul Cîțu. Drama imensă prin care a trecut recent

Despre cine va prelua portofoliul de la Finanțe, pe care îl gestiona actualul premier, Florin Cîțu s-a scris mult. Au existat multe negocieri în PNL pentru preluarea acestuia de o forță sau de alta. Deși Ludovic Orban a militat mult pentru Ionel Dancă, fostul șef al cancelariei de la Palatul Victoriei, iată că în cele din urmă nu a reușit să se impună.

Marcel Boloș, fostul ministru al Fondurilor Europene, un apropiat lui lui Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, Bogdan Huțucă, Sebastian Burduja, Dan Vîlceanu și chiar Maria Horga au fost nume care s-au vehiculat prin presă, pe surse. La Alexandru Nazare nu s-a gândit, însă nimeni.

Cine este Alexandru Nazare și cum a ajuns în politica mare

Acesta a candidat la Primăria Sectorului 1 în urmă cu patru ani, dar a ieșit abia pe locul 3, în ciuda susținerii de care a beneficiat. El este astăzi susținut de Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova și un lider cu multă influență în PNL, chiar dacă mai puțin vizibil decât alții.

Alexandru Nazare (40 de ani) a intrat în politica mare cu ajutorul Ancăi Boagiu, la PDL. El  a fost secretar de stat la ministerul Finanțelor în perioada aprilie – noiembrie 2010, iar doi ani mai târziu ministru al Transporturilor în scurtul mandat al premierului Mihai Răzvan Ungureanu.

Ce studii are Alexandru Nazare

Alexandru Nazare a absolvit SNSPA în anul 2005 și European College of Liberal Arts din Berlin în 2004. De asemena, el mai are un master în Administrație Publică la Hertie School of Governance, finalizat cu succes în anul 2017. Tânărul politician este extrem de inteligent și foarte bine pregătit din punct de vedere profesional, așa că toată lumea se așteaptă la un mandat bun din partea lui,

În perioada 2019 – 2020, acesta a fost consilier al ministrului Transporturilor, Lucian Bode, și membru în Consiliul de Administrație al CNAIR.

Pe 6 decembrie, Alexandru Nazare a devenit senator PNL, după ce în mandatul anterior nu a prins listele. De precizat și faptul că el a fost deputat în perioada 2012-2014, iar propulsarea lui în funcția de ministru al Finanțelor este practic o relansare politică, semn că peste patru ani s-ar putea să fie o variantă pentru un post și mai important în stat.

Drama imensă prin care a trecut recent Alexandru Nazare

Anul trecut, pe 11 noiembrie, Alexandru Nazare își lua rămas bun de la soția lui, Mihaela, femeia pe care a iubit-o enorm și alături de care a stat în cele mai grele momente ale ei. Aceasta s-a înălțat la îngeri după o îndelungă suferință, atenuată de grija și iubirea pe care i-a purtat-o partenerul ei de viață cu care s-a căsătorit chiar de ziua lui.

Mihaela este femeia pe care Alexandru Nazare a iubit-o enorm

„Ai plecat zambind minunea mea, te-ai dus usor si lin fluturasa mea!
Ii multumesc lui Dumnezeu ca ne-a iubit atat de mult incat a ne-a permis acest dar nepretuit care se numeste DRAGOSTE!
Ii multumesc pentru binecuvantare!

Iti multumesc ca m-ai ajutat sa redevin EU, ca m-ai invatat sa fiu OM in adevaratul sens al cuvantului!
Pentru toate momentele de gratie pe care le-am trait langa tine, pentru minuni si taine, pentru iubirea ta neconditionata, pentru dragostea ta fara margini si bunatatea ta, iti multumesc sotia mea perfecta, dulcea mea, viata mea!

Stii, te iubesc si te voi iubi o viata, cum spunem
noi: pana la cer si inapoi!
❤️🌹

Mihaela a fost o raza de lumina pentru sufletele multora dintre voi. Daca simtiti sa va luati ramas bun de la ea, va fi depusa maine dupa pranz la capela Cimitirului Cernica II, iar joi va avea loc slujba de inmormantare„, scria Alexandru Nazare pe facebook în urmă cu un an.