EXCLUSIV! Cine va fi noul premier al României? Cei trei oameni care l-au distrus pe Orban! Cine va prelua PNL. Este decizia lui Klaus Iohannis (SURSE)

08 dec. 2020
EXCLUSIV! Cine va fi noul premier al României? Cei trei oameni care l-au distrus pe Orban! Cine va prelua PNL. Este decizia lui Klaus Iohannis (SURSE)

De la extaz la agonie totală. Așa poate fi caracterizat, pe scurt, mandatul lui Ludovic Orban în funcția de premier al României, dar și în cea de președinte al PNL. Se anunță, însă vremuri tulburi pentru el, în perioada următoare întrucât mai multe surse de la vârful partidului au dezvăluit pentru VoceaBanilor.ro că acesta va fi înlocuit inclusiv din fruntea formațiunii cu care a obținut mai multe scoruri istorice.

Conform acelorași surse, președintele Klaus Iohannis l-ar fi avertizat pe Ludovic Orban în urmă cu aproximativ două luni că se îndreaptă într-o direcție greșită și l-a atenționat că sunt anumiți oameni pe lângă el care au o influență nefastă asupra lui. Este vorba despre persoane din zona Secretariatului General al Guvernului: Mădălina Hristu, Cristi Barbu și Nelu Iordache.

Un alt nume care ar fi cântărit negativ pentru Ludovic Orban ar fi Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus.

Noul premier interimar, generalul Nicolae Ciucă i-ar fi îndepărtat deja pe aceștia. Mai multe surse au confirmat pentru VoceaBanilor că tot el va rămâne și premier plin, cel puțin pentru următoarea perioadă. Este posibil ca la Congresul PNL, care va avea loc în câteva luni să se mai schimbe lucrurile.

Cine va prelua puterea în PNL și cine va fi numărul 2

Supremația în partid ar urma să fie preluată de Rareș Bogdan și Iulian Dumitrescu, primul fiind responsabil cu imaginea, iar cel de-al doilea, ca de obicei cu forța și influența.

Aceleași surse au povestit pentru VoceaBanilor că președintele Klaus Iohannis a fost extrem de supărat pe Ludovic Orban și l-a taxat imediat ce a aflat scorul la alegeri. Fostul premier garantase că va termina pe locul 1 și de altfel era singurul mod în care mai putea rămâne la butoanele puterii.

Soluția de avarie propusă este aceea de a devenit președinte al Camerei Deputaților, dar și pentru asta trebuie să găsească suport atât în partid, cât și în afara lui. Un lucru este cert. Deja s-a început eliminare oamenilor de bază ai lui Ludovic Orban din prim plan, iar cel care a solicitat epurările a fost chiar noul premier, Nicolae Ciucă de la primii pași în biroul  de șef al executivului.