Decizie finală a judecătorilor. Când va putea ieși din închisoare Liviu Dragnea? Acesta făcuse cerere de liberare condiționată

27 mai 2021
Decizie finală a judecătorilor. Când va putea ieși din închisoare Liviu Dragnea? Acesta făcuse cerere de liberare condiționată

Decizie finală a judecătorilor. Magistrații de la Tribunalul București au decis dacă Liviu Dragnea va putea ieși din închisoare mai devreme de termen. La finalul lunii aprilie fusese respinsă o cerere similară.

Și de data aceasta rezultatul a fost același. Liviu Dragnea rămâne în închisoare, însă va putea formula o nouă cerere sau propunere de liberare condiționată la sfârșitul lunii august.

Minuta judecătorilor

„Respinge contestatia formulata de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu ca nefondataAdmite contestatia formulata de PICCJ -DNA impotriva sentintei, pe care o desf in parte, in sensul ca propunerea sau cererea de liberare conditionata va putea fi reinnoita dupa 27.08.2021.

Definitiva”, scrie în minuta emisă de judecători.

Cât timp trebuie să mai stea Dragnea după gratii

Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare imediat ce PSD a pierdut alegerile europarlamentare în fața PNL. La acel moment, Viorica Dăncilă a preluat conducerea partidului și a devenit și candidat la prezidențiale. Ea a ajuns în turul 2, dar a fost învinsă la o diferență mare de Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea a fost încarcerat în luna mai a anului 2019 și are de executat o pedeapsă de 3 ani și 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman, în care a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu.