Bonusul incredibil pe care îl încasează un director de la instituția Avocatul Poporului. Pentru ce primește 2.500 de lei

17 feb. 2021
Bonusul incredibil pe care îl încasează un director de la instituția Avocatul Poporului. Pentru ce primește 2.500 de lei

Sumele incredibile oferite de stat sunt de-a dreptul incredibile, iar cei care lucrează în cadrul instituției Avocatul Poporului știu foarte bine acest lucru. Un director al instituției se laudă cu un spor mai mare decât pensia medie pe economie.

Deputatul PNL, Cristian Băcanu intră și el în scandalul privind tăierea sporurilor bugetarilor. Acesta a vorbit despre sporurile de la Avocatul Poporului, dar și despre modul în care acestea sunt încasate.

Spor de 2.500 de lei pentru praf

Conform deputatului, un director de la instituția Avocatul Poporului încasează lunar, un spor de 2.500 de lei pentru că stă, pur și simplu, în praf, iar acesta este doar unul dintre multiplele sporuri pe care foarte mulți oameni din sistem le încasează din partea PSD-ului.

De asemenea, liberalul a amintit că în cadrul acestei instituții, scopul unor astfel de sporuri l-a reprezentat chiar eliberarea lui Liviu Dragnea, dar și desființarea DNA.

”Sunt liberal şi vă spun: ceva nu este în regulă cu atâtea sporuri!

Un spor cât un salariu minim

2500 de lei este sporul de praf și condiții vătămătoare pe care îl primește lunar un director din instituția ”Avocatului Poporului” (da, instituția aceea care în ultimii ani a dovedit că ar trebui să se numească Avocatul Corupților și al cărei singur scop recent pare să fi fost, eliberarea lui Liviu Dragnea din pușcărie și desființarea DNA). 2500 de lei!

Adică un salariu minim pe economie. Sau puțin peste 10 alocații majorate. Sau aproape două pensii medii. Și asta pentru că stă, aparent, în praf. Că de lucrat în condiții vătămătoare, mă îndoiesc sincer că o face”, a scris Cristian Băcanu, pe Facebook.

Spor pentru cumpărarea ”liniștii”

Liberalul a mai adăugat că acest spor se numără printre cele oferite de PSD, pentru a-și ”cumpăra liniștea”. El a amintit că și în mediul privat se lucrează în fața ecranelor, iar ochii sunt obosiți, însă acești oameni nu primesc niciun fel de spor pentru vederea lor și niciun fel de spor pentru stres sau mediu toxic.

Băcanu a dat exemplu și alte job-uri în care oamenii prezintă riscuri mai mari decâ cele de ”praf”, însă nu primesc niciun spor”. Potrivit acestuia, singura soluție rămâne tăierea ”răului, de la rădăcină”.

”Este unul din multele sporuri, plătite din bani publici luați de la investiții în infrastructură, în sănătate, în educație și în alte domenii vitale, cu care PSD și-a cumpărat liniștea și și-a îmbuibat camarila de partid.

Și în mediul privat se lucrează cu calculatorul, dar de spor pentru că își obosesc ochii nici nu poate fi vorba. Și nici de spor de stres. Și nici de spor de mediu toxic. Și nici de multe astfel de sporuri, care mai de care mai jignitoare la adresa bunului simț și mai agresive cu banul public. Ban pe care îl varsă la buget, lună de lună, cei care lucrează în mediul privat; de cele mai multe ori în stres, în mediu toxic sau în fața unui calculator. Fără să primească niciun spor, evident!

Cred că trebuie să taiem răul din rădăcină și să punem stop căpușării bugetului de stat prin astfel de practici PSD-iste”, mai scrie Cristian Băcanu.