Cu ce ser s-a vaccinat, de fapt Bill Gates anti-coronavirus? Când estimează acesta că se va termina pandemia

23 ian. 2021
Cu ce ser s-a vaccinat, de fapt Bill Gates anti-coronavirus? Când estimează acesta că se va termina pandemia
Bill Gates a primit vaccinul anti Covid-19. Foto: Twitter/Bill Gates

S-a vaccinat sau nu Bill Gates anti-coronavirus? Și dacă da, cu ce vaccin? Sunt cele două întrebări care au curs pe rețelele de socializare, dublate de diferite teorii ale conspirației. Mulți sunt de părere că fondatorul Microsoft a primit doar ser fiziologic și nu unul din vaccinurile realizate de Pfizer BioNtech sau de Moderna, care sunt cele mai populare în momentul de față.

Totuși trebuie precizat că în ultimii 20 de ani, Bill Gates sau mai exact fundația acestuia a investit 4 miliarde de dolari pentru a dezvolta diferite vaccinuri, iar 350 de milioane au fost utilizați doar acum recent pentru cercetările noului coronavirus. Miliardarul a prezis o eventuală criză globală, care va schimba lumea, iar din acest motiv, mulți au considerat că acesta a știut despre existența acestui virus, care chinuie planeta de mai bine de un an de zile.

Bill Gates a decis să se vaccineze și a marcat acest moment printr-o postare pe Twitter

„Unul dintre beneficiile de a avea 65 de ani este că sunt eligibil pentru vaccinul COVID-19. Am primit prima doză săptămâna aceasta și mă simt minunat”, a postat Bill Gates pe contul său de Twitter, alături de o fotografie în care prezintă momentul vaccinării sale.

Fondatorul Microsoft a mulțumit și oamenilor de știință care au reușit într-un timp record să dezvolte un ser, care să apere cetățenii de COVID-19. Chiar dacă au existat numeroase specualații cu privire la eficiența acestuia, campanie de vaccinare este totuși un succes la nivel global. Problema care a apărut acum este mai degrabă cantitatea mică de vaccin, cei de la Pfizer reducât exportul în Europa la jumătate deoarece vor să lucreze pe liniile de producție pentru a putea obține mai multe doze.

Când se va termina pandemia în opinia lui Bill Gates

Într-un interviu acordat CNN la sfârșitul anului 2020, Bill Gates spune că se bucură de apariția acestor vaccinuri, dar că s-ar putea ca următoarele șase luni să fie poate cele mai grele de până acum. Mai mult, acesta nu crede că se vom pune punct epidemiei mai devreme de anul 2022.

Și medicul infecționist Adrian Streinu Cercel a speriat cetățenii când a spus că probabil vom fi obligați să purtăm măști până în anul 2023. Pentru că declarația lui a creat o isterie generală, medicul militar Valeriu Gheorghiță, care este și coordonatorul campaniei de vaccinare în România a anunțat că măștile nu vor mai fi necesare atunci când 60-70% din populație va fi imunizată. În cât timp se va întâmpla asta este însă greu de estimat.