Cu ce se va ocupa Donald Trump de acum înainte? Va fi diferit de toți ceilalți 44 de predecesori ai săi. Joe Biden a preluat mandatul de președinte

Cu ce se va ocupa Donald Trump de acum înainte? Va fi diferit de toți ceilalți 44 de predecesori ai săi. Joe Biden a preluat mandatul de președinte
Donald Trump. Photo by Win McNamee/Getty Images)

Donald Trump va rămâne probabil în istoria Statelor Unite ale Americii ca fiind cel mai controversat președinte din istoria acestei țări. El a câștigat surprinzător primul mandat pentru republicani în fața marii favorite, Hillary Clinton și a devenit al 45-lea lider al SUA pe 20 ianuarie 2017.

Acum Joe Biden a preluat mandatul și va ocupa Casa Albă cel puțin până pe 20 ianuarie 2025. Întrebarea pe care și-o pune firesc toată lumea, este ce va face de acum Donald Trump? În mod normal, acesta ar fi trebuit să se retragă onorabil, să joace golf, să participe la evenimente filantropice sau să-și scrie memoriile, spun jurnaliștii de la Economic Times.

Donald Trump are de înfruntat zeci de procese

Doar că deja fostul președinte al SUA nu seamănă deloc cu predecesorii săi, care s-au retras în liniște și au urmat un curs firesc al vieții de fost mare lider al lumii. Înainte de atacul de la Capitoliu, republicanii luau în calcul susținerea candidaturii lui Donald Trump din anul 2024 și construirea unui pol de putere în jurul lui, dar acum lucrurile nu mai stau la fel.

La 74 de ani, Donald Trump va avea de înfruntat foarte multe procese care i s-au deschis. În același timp, nimeni nu se așteaptă ca acesta să rămână tăcut și pașnic. Are mulți fani extremiști, iar aceștia continuă să se mobilizeze în grupuri pentru a-și susține în continuare idolul. Pentru că nu se mai poate exprima pe Facebook sau Twitter, după ce conturile i-au fost blocate, fostul președinte a inițiat discuții pentru a-și crea propria rețea.

Analiștii de peste ocean iau în calcul și varianta în care Donald Trump și-ar face propria televiziune sau ar reveni în zona business-ului. De asemenea ei se gândesc că sistemul s-ar putea să-l înghită dacă va continua să încerce să creeze furori în SUA și să destabilizeze țara. Rusia și China jubilează în aceste momente.

Va fi condamnat Donald Trump?

”Puteți să vă închipuiți că eu voi pierde? Toată viața mea, ce voi face? Voi spune: am pierdut în fața celui mai prost candidat din istoria politicii. Nu mă voi simți atât de bine. Poate voi fi nevoit să plec din țară, nu știu”, spunea Donald Trump înainte de alegeri.

Va fi Donald Trump condamnat? Are multe procese civile și penale la care trebuie să facă față.

Dacă aș fi în continuare procuror, l-aș inculpa chiar eu și l-aș trimite în pușcărie, dar nu sunt sigur că asta este în interesul cel mai bun al națiunii. Nu cred că este în interesul nostru ca să-i dăm lui Donald Trump scena principală în Washington DC pentru încă 3 sau 4 ani, într-un proces SUA contra Donald Trump, care să se desfășoare într-un tribunal federal în DC iar un președinte mai încolo să încerce să revigoreze și să vindece țara”,  a declarat Jim Comey, fost director FBI.

Rămâne de văzut dacă sistemul îl va înghiți pe Donald Trump sau rivalii SUA îl vor face și mai puternic.