Donald Trump a pierdut aproape tot! A ajuns la o datorie de peste 300 de milioane de dolari, iar băncile și companiile vor să rupă contractele cu el

12 ian. 2021
Donald Trump a pierdut aproape tot! A ajuns la o datorie de peste 300 de milioane de dolari, iar băncile și companiile vor să rupă contractele cu el
Donald Trump și Melania Trump

Donald Trump nu a știut să piardă alegerile prezidențiale, iar acum ar putea rămâne și fără afacerile sale, care de-a lungul timpului îi generaseră profituri uriașe. În primul mandat, acesta era unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă, având investiții în diverse domenii, precum magazine online, imoblilare, hoteluri, restaurante cazinouri, o companie aeriană și un post de televiziune.

Însă asediul asupra Capitoliului i-a pus capac și business-ului, în contextul în care din ce în ce mai multe companii se distanțează de fostul președinte american și caută să rupă contractele cu acesta.

Trump ar putea rămâne fără finanțare

În doar patru zile, afacerea de familie a președintelui Trump și-a pierdut magazinul online, buzz-ul din tweet-urile promoționale ale lui Trump despre hotelurile sale de lux și dreptul de a găzdui unul dintre cele mai prestigioase turnee de golf din lume, scriu jurnaliștii de la The New York Times.

La scurt timp de la haosul provocat în Washington, furnizorul de e-commerce Shopify a declarat că a întrerupt activitatea magazinelor online afiliate președintelui.

Donald Trump a pierdut alegerile în fața democratului Joe Biden pe 2 noiembrie 2020

Pestrigioasa bancă Deutsche Bank, cel mai mare creditor al președintelui, dar și Signature Bank, vor să iasă din afacerile lui Donald Trump, iar la acest moment acesta cumulează datorii de 300 milioane dolari datorii, care ar urma să ajungă la scadență în perioada următoare. Trump a garantat personal pentru ele, iar acum compania a fost obligată să caute noi contracte.

„Nu a existat niciodată o figură politică cu un atât de mare sprijin și energie decât tatăl meu”, a spus luni Eric Trump, fiul fostului președinte, care este și el implicat în conducerea business-ului.

Universitățile i-au retras diplomele lui Trump

După asaltul de la Capotoliu a început practic izolarea lui Doland Trump. Numeroase universități chiar i-au retras președintelui diplomele onorifice pe care i le înmânaseră, unii membri importanți ai Partidului republican au avertizat că vor părăsi partidul dacă nu vor exista consecințe, iar Baroul de Stat din New York a anunțat că a început deja o investigație la adresa a avocatului personal al lui Trump, Rudolph Giuliani, ceea ce ar putea însemna eliminarea sa din grup.

Cea mai puternică lovitură primită de Trump a fost cea de duminică, când Asociația producătorilor din America (PGA), care reunește producători de televiziune, producători de film și producători de new media din SUA, a anunțat oficial că un turneu foarte important nu se va mai ține pe terenul de golf din New Jersey, deținut de Trump. În termeni de imagine și marketing, această poziție este una castrofală pentru fostul președinte.

„Pierderea asociată cu anularea este dificil de calculat, dar ar putea fi foarte mare și ar putea afecta ani de zile veniturile companiei”, a declarat Jay Karen, director executiv al National Golf Course Owners Association.