Fructele care îți reglează tensiunea arterială. În plus au beneficii uimitoare asupra organismului. Specialiștii recomandă să le consumați zilnic

20 ian. 2021
Fructele care îți reglează tensiunea arterială. În plus au beneficii uimitoare asupra organismului. Specialiștii recomandă să le consumați zilnic
Fructe

Dacă te numeri printre persoanele care preferă un stil de viață sănătos și care nu doresc să apeleze mereu la suplimente alimentare, trebuie să adaugi neapărat aceste fructe în dieta ta zilnică. Ele au nenumărate beneficii pentru organismul tău și de asemenea, pot regla tensiunea arterială.

În cazul în care ai probleme cu tensiunea arterială trebuie să iei în calcul aceste fructe. Chiar dacă ești sub un tratament prescris de medic sau pur și simplu vezi oscilații la nivelul tensiunii tale, aceste fructe te pot ajuta mai mult decât crezi. Pe lângă faptul că reglează tensiunea, ele au și alte beneficii pentru organismul tău.

Fructele care au grijă de tensiunea ta

Cele mai multe studii au demonstrat că fructele care scad tensiunea arterială cel mai mult sunt bananele, căpșunele, portocalele, afinele, avocado, caisele, prunele uscate, dar și coacăzele. Mai mulți savanți de la Florida State University au constat efectul coacăzelor destul de recent.

Potrivit cercetătorilor, femeile care au mâncat coacăze timp de două luni au avut rezultate foarte bune. Cu alte cuvinte, mai multe femei au făcut parte dintr-un studiu, iar concluziile au arătat exact ce se așteptau specialiștii. Ele au înregistrat un nivel mai scăzut al tensiunii arteriale, dar și niveluri mai ridicate în ceea ce priveşte o substanţă care relaxează vasele de sânge.

Aceste fructe pot îmbunătăţi starea de sănătate a vaselor sangvine, reducând astfel în mod natural valorile tensiunii arteriale”, a transmis Sarah Johnson, cercetătoare în domeniul nutriţiei, conform CSID.ro.

Medicamentele și fructele

În ciuda beneficiilor pe care coacăzele, dar și alte fructe le au asupra tensiunii arteriale, oamenii de știință susțin că medicamentele nu trebuie înlocuite cu fructe. Din contră, persoanele care suferă de hipertensiune pot adăuga fructele în rutina lor zilnică, însă medicamentele trebuie să rămână aceleași.

Un alt lucru important de știtu este faptul că deși coacăzele ajută la reglarea tensiunii, ele nu au același efect pentru fiecare persoană în parte.

Ideea potrivit cărora coacăzele ar scădea tensiunea a fost confirmată și de un articol publicat în  Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.

”Scăderea tensiunii în cazul grupului care a consumat coacăze este semnificativă atunci când este comparată cu efectele medicamentelor pentru hipertensiune şi ale altor intervenţii medicale, dar depinde şi de fiecare individ în parte”, a explicat dr. Johnson, care a întreprins studiul pe un grup de 48 de femei.