Cine sunt cei 7 noi miniștri din Guvernul Cîțu? Ei i-au înlocuit pe demsionarii de la USR-PLUS

07 sept. 2021
Cine sunt cei 7 noi miniștri din Guvernul Cîțu? Ei i-au înlocuit pe demsionarii de la USR-PLUS
Sursa foto: Facebook

Dan Barna, liderul USR-PLUS, a anunțat în urmă cu o oră că miniștrii care reprezintă partidul pe care-l conduce și-au depus demisiile și oficial în această dimineață, după ce ieri seară au anunțat că vor face acest lucru. Astfel Guvernul Cîțu a rămas cu șapte portofolii neacoperite.

În această dimineață am făcut ceea ce am anunțat. Am înregistrat și depus demisiile, împreună cu miniștrii USR PLUS, la cabinetul premierului. Mergem mai departe., a scris Dan Barna pe Facebook.

Premierul Florin Cîțu a pregătit deja lista interimarilor, adică a liberalilor care le vor lua locul demisionarilor de la USR-PLUS.  Astfel, chiar el va prelua portofoliul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în locul lui Cristian Ghinea, iar ministrul Muncii, Raluca Turcan sau Cseke Attila, ministrul Dezvoltării ar urmă să o înlocuiască pe Ioana Mihăilă la Ministerul Sănătății.

Cine sunt cei 7 noi miniștri din Guvernul Cîțu

A existat mult scandal pe tema numirii Ralucăi Turcan. Pe rețelele de socializare, dar și în presă au curs comentariile negative. Dar nu este singura criticată.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, va fi interimar la Ministerul Economiei, în locul lui Claudiu Năsui. Ministrul de Finanțe, Dan Vîlceanu, va prelua Ministerul Transporturilor, în locul lui Cătălin Drulă. Sorin Cimpeanu, ministrul educației sau Barna Tanczos, ministrul Mediului ar urma să preia Ministerul Cercetării și Digitalizării, în locul lui Ciprian Teleman.

Ministerul Justiției este deja condus interimar de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, după demiterea lui Stelian Ion. În locul vicepremierului Dan Barna nu va fi numit un înlocuitor pentru că acesta nu are un portofoliu, rolul lui nefiind niciodată clar în Guvern.