Cine are de fapt cea mai mare pensie din România și chiar din Europa? Încasează peste 16.000 de euro lunar, deși a contribuit pentru doar 1000

14 ian. 2021
Cine are de fapt cea mai mare pensie din România și chiar din Europa? Încasează peste 16.000 de euro lunar, deși a contribuit pentru doar 1000
Raluca Turcan este noul ministru al Muncii

Sunt deja mulți ani, de când politicienii, într-un mod cât se poate de populist explică poporului anomaliile din sistemul de pensii. Astfel aflăm, încă o dată că un fost magistrat, fost șef de penitenciar, încasează lunar 78.634 lei, adică peste 16.000 de euro, deși a contribuit doar pentru 5000 de lei, adică puțin peste 1000 de euro. Nu are sens să-i mai dăm numele pentru că deja îl știm toți și oricum este irelevant.

Auzim placa asta de la toate partidele de ani de zile, dar nu se vine cu nicio soluție. De fiecare dată apar explicațiile jenante, cu constituționalitatea și alte aberații de acest tip. Ok, dar când s-au făcut legi atât de tâmpite care discriminează 90% dintre cetățeni, nu mai era vorba de constituționalitate?

De ce nu se revine la normalitate în sistemul de pensii?

Sigur că există soluții pentru revenirea la normalitate, doar că nu se dorește. Se aruncă vina de la unul la altul și la finalul zilei, magistrații ajung să încaseze sume astronomice din pensii, deși nu au cotizat pentru ele. Mai mult, ies la pensie la 40 de ani și după ce primesc degeaba niște mii de euro, revin în câmpul muncii ca avocați, fără să dea vreun examen prin Barou și veniturile lor se dublează.

Probabil orice cetățean și-ar dori să ajungă pensionar de lux la 40 de ani și apoi să-și aleagă orice alt job sau să facă turul planetei pe banii statului sau mai bine zis, pe banii cetățenilor care muncesc până la epuizare ca să plătească pensiile altora.

„Un element la care ţin şi care va defini mandatul meu de ministru al Muncii este acela al echităţii în sistemul de pensii. Pentru că eu nu pot să tolerez şi nici nu pot să dorm bine noaptea în condiţiile în care în momentul de faţă în România există pensionari care câştigă 78.634 de lei pe lună, în condiţiile în care contributivitatea ar acoperi o pensie de 5.205 lei, iar 73.429 reprezintă criterii favorizante din legile făcute de PSD în Parlament, nu de altcineva”, spune Raluca Turcan, noul ministru al Muncii.

De ce un chirurg iese la pensie la 65 de ani cu 1200 lei și un magistrat la 40 de ani cu 12.000 lei?

Să rămână scris și să vedem și fapte pentru că de vorbe goale cred că suntem toți sătui. Prin astfel de anomalii, pensii astronomice celor care nu contribuie cu nimic la sistemul de stat, nu se face altceva decât încurajarea muncii la negru, fentarea taxelor, înscrierea propriilor firme în paradise fiscale și așa mai departe. Pentru că nici nu merită să plătești contribuțiile la statul român. Fiindcă nu faci altceva decât să-i finanțezi pe alții.

Când un chirurg, care a tremurat ani de zile în sălile de operație și a ieșit la 65 de ani cu o pensie de 1200 de lei, iar un magistrat alege să plece din sistem la 40 de ani, cu 12.000 lei în buzunar (MINIM) este clar că legea este defectă și dacă este o problemă de Constituție, atunci să modificăm Constituția? Dar în realitate, nimeni nu va schimba nimic pentru că povestea pensiilor este doar una electorală, care probabil se va perinda multe generații de acum înainte.

Raluca Turcan a mai spus și că există pensii de 41.000 de lei, de 50.00 de lei, de 18.000 de lei lunar, dar și că sunt 900.000 de români care au venituri de 800 de lei pe lună. Să vedem ce face în mandatul ei. La final, îi vom arăta declarațiile ei și realitatea.