Cele trei plaje din Europa cu apă turcoaz. Priveliști încântătoare la doar câțiva kilometri de România

20 nov. 2020
Cele trei plaje din Europa cu apă turcoaz. Priveliști încântătoare la doar câțiva kilometri de România

Nu trebuie să treci oceanul pentru a te bucura de o priveliște încântătoare. Plajele din Europa sunt și ele generoase la acest capitol. Fie că mergi cu mașina personală, sau cu avionul, te poți bucura de plaje ca în vis, cu apă turcoaz, la doar câțiva kilometri de România.

Una dintre cele mai cunoscute plaje cu apă turcoaz de care probabil ai mai auzit este Porto Katsiki din Lefkada, Grecia. În cazul în care nu știai până acum, plaja Egremni din Lefkada a aparut ani la rand in top 10 plaje la nivel mondial.

Motivul pentru care tot mai mulți turiști români aleg să își petreacă vacanța în Lefkada în reprezintă culoarea apei, care uneori te poate fae să uiți că te afli încă în Europa și la doar câțiva kilometri de casă. De asemenea, nu te aștepta să ai parte de liniște pe plajă, din păcate, aproape la orice oră, plaja este extrem de aglomerată în perioada verii.

Pentru cei care vor să aleagă acestă destinație, la această plaă se poate ajunge fie pe șosea fie cu vaporul.

O apă turcoaz perfectă

Dacă sunteți ceva mai curajoși și sunteți hotărâți să bateți mai mult drum pentru o imagine de senzații, plaja La Pelosa, din Sardinia Italia, va fi cu siguranță pe placul vostru.

Spre deosebire de Lefkada, apa turcoaz de aici se adâncește foarte greu, deci, în cazul în care aveți copii, această pljă este soluția cea mai bună, atât din punct de vedere vizual cât și al siguranței.

Pentru a ajunge pe plaja La Pelosa puteți zbura fie cu avionul, fie puteți conduce cu mașina personală, însă drumul va fi puțin mai lung spre deosebire de cel până în Grecia.

Dacă n-ați ajuns până acum în Croația, acum aveți un motiv să faceți acest lucru. Zlatni Rat, sau în traducere Cornul de aur, este una dintre cele mai cunoscute plaje din întreaga țară. Imaginile cu apa turcoaz se regăsesc în foarte multe cataloage și reviste, dat fiind faptul că peisajul este unul mirific.

Din păcate însă, spre deosebire de plajele anterioare, această plajă este mult mai stâncoasă. Totuși, compensează cu pădurile din jurul ei și apa sa turcoaz și cristalină. Nu este o zonă indicată celor care au copii mici, deoarece din cauza curenților, lucrurile pot deveni periculoase.

Pentru a ajunge pe această plajă veți fi nevoiți să traversați cu feribotul, fie că veniți cu mașina, fie că alegeți să călătoriți cu avionul.