Legumele care luptă împotriva cearcănelor. Au beneficii uimitoare asupra tenului

13 nov. 2020
Legumele care luptă împotriva cearcănelor. Au beneficii uimitoare asupra tenului

Tot mai multe persoane se luptă cu apariția cearcănelor, iar după cum se știe foarte bine, acestea sunt destul de greu de ascuns. Indeiferent de starea pe care o persoană o are, cearcănele dau senzația unei oboseli constante, iar cei din jur observă întotdeauna acest aspect neplăcut. 

Important de știut este faptul că nu întotdeauna cearcănele sunt cauza oboselii. Ele pot avea și cauze biologice, precum culoarea pielii, vârsta, sau genetica, dar și cauze nutriționale precum, anemia, deshidratarea, fumatul sau alte alergii.

Pe lângă cremele din comerț sau licorile minune de pe internet, legumele și fructele sunt principalii aliați în lupta cu cearcănele.

Roșiile, spre exemplu sunt bogate în antioxidanți și sunt cunoscute pentru licopenul lor, care le oferă și culoarea perfectă de roșu. Acest ingredient ajută la protejarea vaselor de sânge și totodată la circulația sângelui.

Un alt lucru important de știut este faptul că un consum regulat de roșii îți poate proteja inclusiv vasele fragile de sub ochi și poate îmbunătăți circulația în zona respectivă.

Castraveții sunt o altă legumă de mare ajutor în dieta ta atunci când vrei să pui capăt cearcănelor. Puterea feliilor de castravete peste pleoape este foarte bine cunoscută de ani de zile, însă nu foarte multă lume știe care sunt beneficiile unui consum regulat de castraveți.

Puțini știu că acel conținutul ridicat de apă pe care castraveții îl conțin te ajută la hidratarea zonei ochilor și reduce cearcănele. De asemenea, ei conțin și „silica”, o substanță care poate spori producția de colagen.

Fructele de pădure, de mare ajutor

Pe lângă castrvaeți și roșii, fructele de pădure, în special cele închise precum afinele, murele sau coacăzele negre, te pot ajuta enorm în lupta împotriva cearcănelor.  Ele sunt bogate în antocianină, antioxidantul care colorează mâncărurile.

Această substanță minune îmbunătățește fluxul de sânge către ochi și, totodată, furnizează oxigen suficient țesuturilor din jurul lor, așa că, dacă nu mai suporți cearcănele, fructele de pădure nu trebuie să lipsească din rutina ta zilnică.