Cel mai toxic aliment pentru creier. Renumitul neurolog Armand Frăsineanu spune că ne distruge treptat toți neuronii

22 sept. 2021
Cel mai toxic aliment pentru creier. Renumitul neurolog Armand Frăsineanu spune că ne distruge treptat toți neuronii
Sursa foto: Marcelo Leal - Unsplash

Alimentația de zi cu zi este foarte importantă pentru sănătatea noastră, iar unele alimente pot fi extrem de toxice pentru organism. Acestea sunt alimentele procesate sau pesticidele. Dintre toate acestea însă, un aliment pe care îl consumăm zilnic în mod inconștient este printre cele mai dăunătoare. 

Neurologul Armand Frăsineanu a vorbit despre acesta, dar și despre alimentele procesate sau pesticide și cât de dăunătoare sunt pentru creier. Pe de altă parte, medicul a vorbit și despre unele produse benefice pentru organism, precum semințele, pe care omul modern nu le mai consumă.

„În primul rând sunt acizii graşi nesaturaţi pe care îi găsim în seminţele pe care omul modern nu le mai consumă. Nucile, seminţele, arahidele, toate aceste seminţele uleioase, care, pe lângă acizii graşi nesaturaţi, mai conţin şi magneziu. Magneziul este foarte important pentru stările de stres, de consum psihic pentru că este un protector pentru inimă şi pentru rinichi”, a spus dr. Armand Frăsineanu, luni, în cadrul emisiunii Sfat de Sănătatea de la Antena 3.

Produs nenatural, extrem de toxic

De asemenea, medicul a punctat importanța antioxidanții care sunt prezenți în fructe și legume, dar și a peștelui oceanic și chiar a unor condimente.

„Aici intră fructele de pădure, legumele verzi. Au acizi graşi de tip Omega3, care au rolul să solubilizeze colestrerolul, adică trecerea către acel colesterol de protecţie HDL. Asta înseamnă consumul de peşte oceanic: sardine, somon, macrou. Mai sunt şi nişte condimente, cum ar fi turmericul de exemplu, care are proprietăţi antitumorale şi neuroprotectoare”, a mai spus medicul.

Pe de altă parte, când vine vorba despre alimente dăunătoare pentru organism, dr. Armand Frăsineanu spune că zahărul, pe care îl consumăm în mod inconștient, fiind prezent în foarte multe produse este extrem de toxic.

„Zahărul este o mare problemă, pentru că nu este un produs natural, ci este unul rafinat. Este prezent în alimentaţia noastră şi îl mâncăm inconştient, de la banalul kechup, până la conserve. Zahărul este toxic pentru orice celulă şi este unul dintre alimentele nocive”, precizează dr. Frăsineanu.