Ceaiul care te ajută să slăbești instant. Specialiștii susțin că arde grăsimile în timpul somnului

07 aug. 2021
Ceaiul care te ajută să slăbești instant. Specialiștii susțin că arde grăsimile în timpul somnului
Ceaiul poate avea efecte miraculoase. Foto: Kira auf der Heide on Unsplash

Ceaiurile sunt cele mai benefice când vine vorba de slăbit, iar cercetătorii au descoperit recent o plantă care are un efect instant când vine vorba de lupta contra kilogramelor în plus.

Nu este vorba despre nicio magie, ci doar despre o plantă care poate fi considerată miraculoasă când vine vorba de o dietă echilibrată.

Cel mai benefic ceai pentru slăbit

Cercetătorii Japonezi au publicat ultimul studiu realizat în revista Nutrients. Specialiștii s-au concentrat asupra ceaiului oolong și asupra modului în care acesta afectează pierderea în greutate.

Conform surselor citate, ceaiul funcționează inclusiv în timpul somnului, declanșând metabolismul continuu, scrie verywellfit.com. Au fost testate trei grupuri de voluntari sănătoși în timpul studiului, care au băut fie ceai Oolong, cofeină pură, fie un placebo, pe o perioadă de două săptămâni.

Rezultatul? Ei bine, voluntarii care au băut ceai Oolong sau cofeină au ars cu 20% mai multe grăsimi. Mai mult de atât, spre deosebire de restul băuturilor, doar Oolong a continuat să aibă efecte și în timpul somnului.

Slăbește în timpul somnului

Profesorul Kumpei Tokuyama, unul dintre autorii studiului s-a arătat total surprins de modul în care ceaiul acționează în timpul somnului asupra grăsimilor.

“Efectele stimulatoare ale ceaiului Oolong asupra descompunerii grăsimilor în timpul somnului ar putea avea relevanță clinică reală pentru controlul greutății corporale.”, a declarat profesorul Kumpei Tokuyama.

Cât despre ceaiul Oolog, tradus din limba chineză, el înseamnă ”dragonul negru”. Este undeva la mijloc între ceaiul verde și cel negru și este foarte des consumat în China.

Nu are un gust tocmai plăcut, însă mineralele sale și antioxidanții pe care îi conține combat efectele radicalilor liberi, protejează tenul împotriva ridurilor și să nu uităm, topesc grăsimile.