Ce studii neașteptate are Loredana Groza? Artista a terminat o facultate grea, care nu are legătură cu muzica

21 sept. 2021
Ce studii neașteptate are Loredana Groza? Artista a terminat o facultate grea, care nu are legătură cu muzica
Sursa foto: Instagram

Loredana Groza, una dintre cele mai apreciate voci din România se poate declara împlinită, atât pe plan profesional cât și personal. Artista are o carieră impresionantă în muzică, aceasta fiind pasiune ei toată viața. Deși a început să cânte de la vârsta de 3 ani și continuat în timpul școlii primare și liceului, ea nu și-a neglijat deloc studiile.

Până să ajungă însă la succes, Loredana Groza a cunoscut și ce înseamnă perioadele dificile și lipsurile, după cum povestește în cartea „Sentimente”, pe care a lansat-o cu câțiva ani în urmă.

„La repetiţiile pentru concursul «Steaua fără nume» (n.r. avea doar 14 ani pe atunci), erau zile în care nu aveam decât un leu şi îmi planificam să mănânc patru chifle. Peste drum de hotel era un fel de minibrutărie, unde făceau nişte chifle foarte bune. Şi am zis: o să îmi iau una dimineaţa, îmi mai iau una la prânz şi îmi păstrez două pentru seară. Costa 25 de bani o chiflă. Nu mi se părea că n-am ce-mi trebuie, fiindcă nu aveam termen de comparaţie. Nu existau copii care să vină cu Mercedesul la şcoală. Câţi bani îmi dăduseră ai mei, atâţia aveam, nu mi se părea nimic anormal”, a scris Loredana în carte.

Ce studii are de fapt Loredana Groza

Chiar dacă muzica a fost pasiunea ei, învățătura a ocupat, de asemenea, un rol extrem de important pentru ea. Încă din școala generală ea a participat la olimpiade școlare, obținând locul I la faza pe țară la disciplina limba română. De altfel, ea s-a declarat întotdeauna pasionată de „toate materiile care te ajută să-ți dezvolți o gândire armonioasă”. Mai târziu, în 1984 a fost admisă cu nota 9,95 la Liceul de Matematică – Fizică nr.1 din Onești, fiind prima pe listele de admitere.

Bineînțeles că nu s-a oprit aici și a urmat și o facultate, însă nu Conservatorul, așa cum ne-am aștepta ci facultatea de Drept. Ea poate oricând să-și încerce norocul și în acest domeniu în cazul în care cariera muzicală nu o mai atrage, deși sunt puține șanse ca acest lucru să se întâmple. Cu toate acestea, mai mult ca sigur, această facultate a ajutat-o de-a lungul carierei sale muzicale.