Ce spune Angela Merkel despre vaccinul AstraZeneca? Mesajul adresat germanilor, important și pentru români

25 feb. 2021
Ce spune Angela Merkel despre vaccinul AstraZeneca? Mesajul adresat germanilor, important și pentru români
Foto: TOBIAS SCHWARZ/AFP/Getty Images)

Europa se pregătește pentru un al treilea val al pandemiei de coronavirus, iar autoritățile încearcă să diminueze cât mai mult impactul negativ al crizei coronavirus, care a dat toată planeta peste cap. Deși au apărut deja vaccinuri de la mai multe firma, administarea serului se realizează totuși lent, iar până la imunizarea populației va mai trece ceva timp.

În acest context, cancelarul Germaniei, Angela Merkel a acordat un interviu publicației Frankfurter Allgemeine Zeitung în care avertizează cetățenii că noile tulpini ale COVID-19 sunt periculoase și riscul ca pandemia să ia din nou avânt este destul de mare. Aceasta face apel la responsabilitate pentru a nu se ajunge la un nou lockdown la nivel naţional.

Ce spune Angele Merkel despre vaccinul AstraZeneca, după ce nemții îl refuză pe bandă

”Din cauza (tulpinilor), intrăm într-o nouă fază a pandemiei, din care ar putea apărea un al treilea val”, a declarat Angela Merkel. ”Aşadar, trebuie să procedăm cu înţelepciune şi atenţie, astfel încât un al treilea val să nu necesite un nou lockdown în toată Germania”, a insistat cancelarul german.

Angela Merkel a făcut referiri și la vaccinul AstraZeneca în contextul în care populația germană s-a arătat sceptică cu privire la acest ser, după ce mai multe articole din presă au relatat că acesta nu ar fi foarte sigur.

”AstraZeneca este un vaccin de încredere, eficient şi sigur”, a insisiat Merkel. ”Autorităţile ne spun că acest vaccin poate fi de încredere. Atât timp cât vaccinurile sunt insuficiente cum sunt acum, nu poţi alege cu ce vrei să fii vaccinat’‘, a declarat cancelarul german, după ce din cele peste 1,4 milioane de doze din acest vaccin distribuite în Germania numai aproximativ 239.000 au fost administrate până marţi.